Συναντήσεις της Μαρίας Τριανταφύλλου για ΕΠΑΛ και ΔΕΥΑ Ναύπακτου (ΦΩΤΟ)

Στη Ναύπακτο βρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις στην ΔΕΥΑ και το ΕΠΑΛ της πόλης.

Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑ Ναύπακτουπαρουσία και του Δημάρχου της πόλης κ. Λουκόπουλου.

Εκεί η βουλευτής ενημερώθηκεαπό την πρόεδρο  της επιχείρησης για τις   προσπάθειες  αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης αλλά και προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Η βουλευτής, σημείωσε πως για τη σημερινή κυβέρνησηείναι πρώτης προτεραιότητας ζήτημα η θεμελίωση σε στέρεες βάσεις  της λειτουργικότητας και της βιωσιμότητας των  ΔΕΥΑ, ώστε οι δημότες, να απολαμβάνουν χωρίς υπερβολικά και άδικα  κόστη την πρόσβασή τους στο καθαρό νερό. Τέλος, υπογράμμισε πως γίνονται προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή τόσο με οικονομικά εργαλεία για την  τεχνολογική αναβάθμιση(ΕΣΠΑ 2014-2010) όσο και με  αλλαγές στο  νομοθετικό πλαίσιο (ν.4483/2017), που ψηφίστηκαν  πρόσφατα.

Αμέσως μετά η κ. Τριανταφύλλου επισκέφτηκε το ΕΠΑΛ της πόλης. Εκεί παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καρακώστα συνομίλησε με τους καθηγητές και ενημερώθηκε από το διευθυντή  του Λυκείου για το κτιριακό πρόβλημα αλλά και το πρόβλημα εξοπλισμού των εργαστηρίων του σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως με πρόσφατη ερώτηση των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, προς τους αρμόδιους Υπουργούς, τέθηκε το ζήτημα του κτιρίου και της χρηματοδότησης τής ανακατασκευής του στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

triantafillou deian

Η βουλευτής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  υπογράμμισε, πως σε κάθε περίπτωση,  για να αποφευχθεί τυχόν   κωλυσιεργία σε τόσο  σημαντικάζητήματα όπως το κτιριακό και ο  εξοπλισμός του ΕΠΑΛ, πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και τα αιτήματα προς τους αρμόδιους φορείς.

Χρειάζεται  πλήρης φάκελοςμε ολοκληρωμένες μελέτες (στατικές κλπ), οι οποίες θα αιτιολογούν την αναγκαιότητα της παρέμβασης κάτι το οποίο  έχει ήδη ξεκινήσει από την  Δημοτική Αρχή.

Τέλος, επισκέφτηκε  τις κτιριακές εγκαταστάσεις  του παλιού μηχανουργείου,που έχουν κριθεί  ακατάλληλες αλλά και τις αίθουσες διδασκαλίας, που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργεία.

Η βουλευτής δήλωσε ότι η τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παραγωγική ανασυγκρότηση του νεοελληνικού κράτους. Η ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών της τεχνικής εκπαίδευσης και η εναρμόνιση των προγραμμάτων σπουδών με τις σύγχρονες ανάγκες της χώρας μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Ερώτηση του KKE για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»