Συναντήσεις της Β’ ΕΛΜΕ με Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας

Η έλλειψη ενημέρωσης που υπάρχει για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και κατ’επέκταση του εκπαιδευτικού κλάδου είναι από καιρό γνωστή. Από την αρχή της χρονιάς ξεκίνησε μια προσπάθεια ενημέρωσης των κοινωνικών φορέων για τα προβλήματα αυτά και για τις επιπτώσεις τους. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και με  βουλευτές του νομού που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο.

Συγκεκριμένα είχαμε συναντήσεις με την κ. Τριανταφύλλου στις 18 Σεπτεμβρίου και τον κ. Καραγκούνη στις 10 Οκτωβρίου. Οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα, ενώ υπήρχε ενδιαφέρον για τα προβλήματα των σχολείων και του κλάδου. Επιπλέον των συναντήσεων, καταθέσαμε και υπόμνημα που περιγράφει σε γενικές γραμμές την κατάσταση στην εκπαίδευση. Ζητήσαμε από τους βουλευτές να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξομάλυνση της λειτουργίας των σχολείων.

Όπως τονίσαμε τα προβλήματα είναι πολλά και επηρεάζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και συνεπώς κυρίως τους μαθητές. Όσο αυτά τα προβλήματα συνεχίζουν να ταλανίζουν τα σχολεία, αναπόφευκτα θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες και για τις επόμενες γενιές. Είναι ίσως καιρός να δούμε  την κρίση σαν αποτέλεσμα των προβλημάτων στην εκπαίδευση και να εμποδίσουμε τα προβλήματα αυτά να γίνουν η αιτία για τη συνέχισή της. Μέχρι στιγμής τέτοιες προσπάθειες δεν έχουν γίνει. Αντίθετα οι μέχρι τώρα περικοπές οδηγούν με βεβαιότητα στην υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου στα ελληνικά σχολεία, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σύλληψη 66χρονου για παράνομη οπλοκατοχή από Λιμενικούς της Ναυπάκτου