Συμμετοχή εκπαιδευτικών του νομού Αιτωλοακαρνανίας στο ευρωπαϊκό συνέδριο eTwinning

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του eTwinning, (https://www.etwinning.net/el/pub/countries.cfm)μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα,13.283 έργα eTwinningέχουν πραγματοποιηθεί ή υλοποιούνται στο παρόν, συμμετέχουν ή έχουν συμμετάσχει 24.659 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τα σχολεία που έχουν εγγραφεί είναι 7.917.

 ΈργαΕκπαιδευτικοίΣχολεία
Ελλάδα13.28324.6597.917

Πίνακας 1. Συμμετοχή της Ελλάδας στο eTwinning

Ας δούμε όμως τι γίνεται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Όπως φαίνεται στον πιο κάτω πίνακα 2, υπάρχει διασπορά έργων που υλοποιούνται ή έχουν υλοποιηθεί σε όλο το νομό.

Αγρίνιο31
Ναύπακτος16
Μεσολόγγι11
Αμφιλοχία5
Αστακός3
Γαβαλού Μακρυνείας2

Πίνακας 2. Έργα που έχουν υλοποιηθεί στο νομό Αιτωλοακαρνανίας (άνω των 2 έργων).

Εκτός από τις πιο πάνω περιοχές του πίνακα 2, από ένα έργο έχουν υλοποιήσει οι κάτωθι περιοχές: Παναιτώλιο, Κατούνα Ακτίου Βόνιτσας, Μοναστηράκι Βόνιτσας, Πάλαιρος, Αρχοντοχώρι Αιτ/νίας, Αετός, Λεπενού, Καινούριο, Παραβόλα, Θέρμο, Σταμνά, Αιτωλικό, Ευηνοχώρι, Εμπεσός, Αντίρριο. Το σύνολο έργων για το νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι 83. Τα πιο πολλά έργα έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται στο Αγρίνιο (31), στη Ναύπακτο (16) και στο Μεσολόγγι (11), τόσο από εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία), όσο και από εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματική Λύκεια). Έργα eTwinningέχουν υλοποιηθεί σε όλη την έκταση του νομού Αιτωλοακαρνανίας, γεγονός που καταδεικνύει την αναγνωρισιμότητά του από την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού.

Για ακόμη μια χρονιά 533 έργα eTwinningβραβεύτηκαν με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, ενώ η απονομή βραβείων πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία (Πολωνία) από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 27 Οκτωβρίου 2018. Οι προσπάθειες των εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απέδωσαν καρπούς, μέσα από την αναγνώριση που είχαν τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συμμετοχή τους ήταν εθελοντική, εκτός ωρολογίου προγράμματος και δέσμευε αφενός τους ίδιους σε προσωπικό επίπεδο, αφετέρου τους μαθητές οι οποίοι συνεργάστηκαν με συμμαθητές τους στο εξωτερικό με σκοπό την απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και πολύτιμων εμπειριών από τη μεταξύ τους επικοινωνία και την ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων και πολιτιστικών στοιχείων.

Στο συνέδριο eTwinning που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, ο νομός Αιτωλοακαρνανίας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Λαζαρίνη Φώτη, διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου και μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης eTwinning και από τον πρεσβευτή του eTwinning για το νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιωτόπουλο Γιώργο.

etwining

Το διήμερο 26 και 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν αρκετά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης τα οποία έχουν ως σκοπό τη βελτίωση των δεξιοτήτων και των παιδαγωγικών προσεγγίσεων των εκπαιδευτικών μέσα από διάφορα εργαλεία όπως για παράδειγμα: εργαλεία αυτο-αξιολόγησης (MeTP) και υλικά αυτο-βοήθειας (Υλικά Αυτο-Διδασκαλίας) ως διαδικτυακά σεμινάρια, εκδηλώσεις μάθησης και μάθηση μέσω ομοτίμων μέσω των εκδηλώσεων eTwinning.

Οι συνεργασίες για την εφετινή σχολική χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει για τους εκπαιδευτικούς σε όλη την Ευρώπη. Όποιος/α εκπαιδευτικός ενδιαφέρεται να ξεκινήσει έργο eTwinning, μπορεί να επισκεφτεί την ευρωπαϊκή πύλη για περισσότερες πληροφορίες. https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm

Του πρεσβευτή eTwinning για το νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργου Γιωτόπουλου

Ενστάσεις για τηλεπισκόπηση μέχρι 23 Νοεμβρίου – Αρωγός η Ένωση Αγρινίου