Από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει το Ειδικό Γυμνάσιο στο Μεσολόγγι

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου για τη δημιουργία Ειδικού Γυμνασίου, το οποίο προτείνεται να στεγαστεί στο ισόγειο του 2ου Γυμνασίου, όταν αυτό θα μετακομίσει στο νέο κτιριακό συγκρότημα.

Την εισήγηση του θέματος, σύμφωνα με το aixminews.gr, έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του δήμου, Τάσος Σκαρμούτσος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός τέτοιους σχολείου που θα εξυπηρετήσει πολλούς νέους, οι οποίοι σήμερα αναγκάζονται να πηγαίνουν στα αντίστοιχα σχολεία της Ναυπάκτου ή του Αγρινίου. Για τη λειτουργία του εν λόγω γυμνασίου, θα απαιτηθεί η πρόσληψη 23 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων. Τα τμήματα θα είναι 4 έως 8 ατόμων, ενώ στους μαθητές θα παρέχεται ισότιμο απολυτήριο γυμνασίου.

Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνους όλους τους δημοτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες, οι οποίοι δήλωσαν τη στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια, όπως επίσης και ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κούστας. Οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και ανάλογα με το χρόνο έγκρισης του αιτήματος από το υπουργείο Παιδείας, η λειτουργία του θα αρχίσει από τη νέα σχολική χρονιά.