Σειρά δράσεων από την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Η 3η Δεκέμβρη καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Η προσβασιμότητα και η ένταξή τους στην κοινωνία αποτελούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των Α.Μ.Ε.Α.
Ως μέλη της κοινωνίας στην οποία ανήκουμε πρέπει να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα όσων πάσχουν είτε σωματικά είτε ψυχικά, ώστε να έχουν ίση συμμετοχή στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι και δημιουργία προϋποθέσεων για ισότιμη αντιμετώπιση από όλους μας.
Εμείς ως ΕΛΕΠΑΠ ρίχνουμε γέφυρες επικοινωνίας προσπαθώντας να σπάσουμε το φράγμα της απομόνωσης, στοχεύοντας στην αλληλεγγύη και στην αποδοχή του διαφορετικού.
Στα πλαίσια της εβδομάδας ευαισθητοποίησης από 27/11/2017 έως 03/02/2017 επισκέφτηκαν το κέντρο της ΕΛΕΠΑΠ:
Στις 28/11/2017 το Νηπιαγωγείο «Μαγικός Αυλός» με υπεύθυνη την κ. Κολοβού Βίκυ και 80 μαθητές από το 7ο Γυμνάσιο με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Χατζηγεωργίου.
Στις 29/11/2017 το 23ο Νηπιαγωγείο με υπεύθυνη την κ. Στυλιανού Αντωνία

elepap-draseis5
Στις 30/11/2017 το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου με υπεύθυνη την κ. Ζεϊκου, το Δημόσιο ΙΕΚ Αγρινίου τμήμα διατροφολογίας με υπεύθυνη την κ. Λυμπέρη –Γκρίζη και το Γυμνάσιο Νεοχωρίου με υπεύθυνη την κ. Αντζουλάτου Ελένη.
Οι μικροί και μεγάλοι καλεσμένοι μας ενημερώθηκαν για το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, παρακολούθησαν ταινίες μικρού μήκους για προβληματισμό και ευαισθητοποίηση σε σχέση με τη διαφορετικότητα και το σκληρό αγώνα που διεξάγουν στη ζωή τους τα παιδιά με αναπηρίες.
Τέλος ξεναγήθηκαν στους σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους αποθεραπείας και εκπαίδευσης. Γνώρισαν τα παιδιά της πρώιμης παρέμβασης τραγούδησαν και έπαιξαν μαζί τους.
Συγχαίρουμε τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές για την πρωτοβουλία τους αυτή, που διαμορφώνει ευαίσθητους και συνειδητοποιημένους αυριανούς πολίτες.

Την Παρασκευή 01/12/2017 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες οι μαθητές της Ε’ Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου μαζί με τα παιδιά της Πρώιμης παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ πραγματοποίησαν δημιουργικές δράσεις στη μουσική, την κατασκευή, τη ζωγραφική και το θέατρο υπό την καθοδήγηση των εμψυχωτών, τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε:
Στο θέατρο, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου κ. Νίκο Καραγιώργο, του οποίου η παρουσία είναι ιδιαίτερα τιμητική για την ΕΛΕΠΑΠ και την κ. Μαίρη Κολοκύθα που για μια ακόμη χρονιά στηρίζει το κέντρο μας.
Στη ζωγραφική, την κ. Μαίρη Μαχαλιώτη και την κ. Βασιλική Μίχου. Στη μουσική, τον καθηγητή μουσικής και παραδοσιακών κρουστών κ. Μάκη Φεγγούλη.
Στην κατασκευή, την Αγγελική Νταλιάνη.

elepap-draseis3
Η συνάντηση αυτή μέσα σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και με την ανάλογη συναισθηματική φόρτιση, ήταν ιδιαίτερα επωφελής και δημιουργική τόσο για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, όσο και για τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου.
Συγχαίρουμε τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό για αυτή την πρωτοβουλία κ. Κωνσταντίνο Χατζή.

Μουσικό γεγονός της χρονιάς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η υψηλού επιπέδου ερμηνείας και εκτέλεσης μουσική εκδήλωση «Δώσε μου Ελπίδα να Χαμογελώ» που πραγματοποιήθηκε στις 2/12/17 στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου από τους καθηγητές και τη χορωδία του Ωδείου Σύγχρονης Τέχνης της εξαιρετικής καθηγήτριας μουσικής κας Κατερίνας Παπαδημητρίου, αφιερωμένη στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες (3 Δεκέμβρη).
Τραγούδια επιλεγμένα από το παγκόσμιο και ελληνικό ρεπερτόριο ερμηνευμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς στο πιάνο, στην κιθάρα, στο βιολί, στο μπουζούκι, στο σαξόφωνο, στα τύμπανα.
Κορυφαία παρουσία η χαρισματική κ. Γεωργία Τριανταφύλλου, που όχι μόνο με τον τρόπο ερμηνείας των τραγουδιών, αλλά και με τη θεατρική ικανότητα που διαθέτει δονεί τις ψυχές των ακροατών της. Την εκδήλωση απόλαυσε πλήθος συμπολιτών μας, που κατέκλυσαν το Δημοτικό Θέατρο.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Παπαδημητρίου-Κορκοντζέλου και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου κ. Νίκο Καραγιώργο για την παραχώρηση της αίθουσας του θεάτρου και για την ποικιλότροπη στήριξη του έργου μας.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός

elepap-draseis4

elepap-draseis1

elepap-draseis6

elepap-draseis2