Σε βαρύ κλίμα το μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα – Ένταση στα σύνορα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Τραγικές φιγούρες η μητέρα, ο πατέρας και τα αδέρφια του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και Έλληνες από διάφορες περιοχές συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του και κρατώντας ελληνικές σημαίες έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του.

Ράγισαν καρδιές όταν η μητέρα του βρέθηκε στον τάφο του παιδιού της. «Κωνσταντίνε μου, παλικάρι μου» φώναζε και προκαλούσε ρίγη συγκίνησης σε όσους βρίσκονταν στους Βουλιαράτες για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια Κατσίφα.

Φωτογραφία epirus-tv

«Είμαι πολύ λυπημένη, τα σκυλιά δεν άφησαν αδέρφια μας τους Έλληνες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου μου! Γιατί μας κόβουν τα δικαιώματά μας;» ξέσπασε η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπόρεσαν να φτάσουν στους Βουλιαράτες καθώς οι αλβανικές αρχές τους σταμάτησαν στα σύνορα.

«Ντροπή, προσβάλουν το θρησκευτικό μας συναίσθημα, την ιστορία μας τη ρίζα μας» φώναζε έξω από την εκκλησία τη αδερφή του, Ερμιόνη, με τη μητέρα της να τη σταματά, λέγοντας της «ο Κωνσταντίνος μας είναι στον παράδεισο και μας βλέπει».

«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Βόρεια Ήπειρος» φώναξαν τότε πολλοί από τους συγκεντρωμένους.

Το ξέσπασμα της Ερμιόνης Κατσίφα εναντίον των αλβανικών αρχών για την παρεμπόδιση των θρηκευτικών ελευθεριών

Gepostet von Himara.gr am Samstag, 8. Dezember 2018

Παρόντες στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο ευρωβουλευτής της ΧΑ Γιώργος Επιτήδειος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Βαγγέλης Ντούλες.

newsit.gr