«Σε πρώτο πλάνο ο αγροτικός τομέας» – Επίσκεψη της Κατερίνας Κιτσάκη στην Ένωση Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

Σύσκεψη για την αγροτική οικονομία στην Αιτωλοακαρνανία, τα προβλήματα του κλάδου και τις προοπτικές.

Τα κεντρικά γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ επισκέφθηκε σήμερα η υποψηφία βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝ.ΑΛ. κα. Κατερίνα Κιτσάκη, η οποία και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο Θωμά Κουτσουπιά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τον παραγωγικό κόσμο του νομού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης κα. Κιτσάκη δεν παρέλειψε να κάνει τη σύγκριση των σημερινών πραγματικών δεδομένων για τον μέσο αγρότη με εκείνα που ίσχυαν κατά το όχι πολύ μακρινό παρελθόν, επισημαίνοντας ότι η αρνητική πορεία του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα μπορεί και πρέπει να αντιστραφεί: «Τη δύναμη την έχουν οι πολίτες. Και οι πολίτες, ιδιαίτερα εδώ στην Αιτωλοακαρνανία, γνωρίζουν», είπε χαρακτηριστικά, επικαλούμενη τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι η μείωση του ζωικού κεφαλαίου «δεν έχει σταματημό», αλλά και τα φορολογικά στοιχεία, «που έχουν οδηγήσει τον αγρότη στην έξοδο απ’ την παραγωγή».

Παράλληλα, η κα. Κιτσάκη εστίασε στην μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλει η Ένωση Αγρινίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ΑΜΦΙΓΑΛ και στις Ενεργειακές Κοινότητες, σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει η ουσιαστική βούληση της πολιτείας, ώστε οι όποιες πρωτοβουλίες να μπορέσουν να επεκταθούν και να αποδώσουν.

Τέλος, η υποψηφία βουλευτής, η οποία και συνδέεται με στενούς δεσμούς με τον Συνεταιρισμό, έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Συμβουλίου, προκειμένου να συν-εργαστεί μαζί του για την προώθηση λύσεων που οι αγρότες της περιοχής έχουν ανάγκη.

Ακολούθησε ξενάγηση στις υπηρεσίες του Συνεταιρισμού, κατά την οποία η κα. Κιτσάκη συνομίλησε με τους εργαζομένους της Ένωσης Αγρινίου και με αγρότες που βρίσκονταν σε αυτές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Η Ελληνική Κτηνοτροφία καταρρέει: Ακούει κανείς;