ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΣε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη ο Δημήτρης Ασπρογέρακας με καταγωγή από τη Βόνιτσα

Σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη ο Δημήτρης Ασπρογέρακας με καταγωγή από τη Βόνιτσα

Σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη ο Δημήτρης Ασπρογέρακας με καταγωγή από τη Βόνιτσα
Σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, στις 25.5.2019, ο εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Ασπρογέρακας ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα του εισαγγελικού κλάδου της χώρας, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
Ο Δημήτρης Ασπρογέρακας γεννήθηκε στη Βόνιτσα το 1956, εισήλθε στο σώμα των εισαγγελέων το 1984 και προήχθη στον βαθμό του εισαγγελέα Εφετών στις 3 Δεκεμβρίου 2014. Το «βιογραφικό» του πλούσιο. Χειρίστηκε, μεταξύ άλλων σοβαρών υποθέσεων, την προκαταρκτική εξέταση για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-φούσκες, ενώ έχει διατελέσει και εποπτεύων εισαγγελέας του ΣΔΟΕ. Ο κ. Ασπρογέρακας έχει διατελέσει επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας όπως και επόπτης ερευνών για την τρομοκρατία. Σκληρή ήταν η αγόρευση του εισαγγελέα και στη δίκη του «συνδικάτου του εγκλήματος» για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Στη θητεία του, στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, έχει χειριστεί υποθέσεις αναφορικά με την δράση της “Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς” και «Επαναστατικό Αγώνα». Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2017  ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε «παρέμβαση» έξω από το σπίτι του. Η ομάδα των αντιεξουσιαστών, που αυτοαποκαλείται «Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές», πέταξε τρικάκια και έγραψε συνθήματα σε πόρτα γκαράζ.
dikastiko.gr 
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr