Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού στο πλευρό των κατοίκων του Ζευγαρακίου  (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 13 Σαμαρείτες κατέφθασαν από την Πάτρα στο Ζευγαράκι και απλόχερα προσέφεραν την βοήθειά τους στους πληγέντες 

Πράξη έκαναν την αλληλεγγύη και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο 13 Σαμαρείτες από την Πάτρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Από τις πρώτες ώρες μετά την βιβλική καταστροφή που υπέστησαν περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, από το πρωί της Κυριακής μέχρι και αργά το βράδυ, βρέθηκαν στο πλευρό των πληγέντων. Το σώμα των Σαμαρειτών επικεντρώθηκε στο Ζευγαράκι που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές. Η βοήθεια των Σαμαρειτών ήταν καθοριστική.

Σε συνεργασία με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής ανέλαβαν την απάντληση υδάτων από σπίτια, αποθήκες και επιχειρήσεις που είχαν πλημμυρίσει, συμμετείχαν στις διαδικασίες απομάκρυνσης της λάσπης που μέχρι και σήμερα έχει πνίξει την περιοχή και βοήθησαν τους πολίτες που είχαν ανάγκη υποστήριξης λόγω υγείας.

Οι Σαμαρείτες, ως είθισται, είναι στο πλευρό των πληγέντων από κάθε είδους καταστροφή και όχι μόνο. Την Κυριακή οι 13 Σαμαρείτες από την Πάτρα ήρθαν να ενισχύσουν το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Αγρινίου που είναι στις επάλξεις από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, οι Σαμαρείτες διάνειμαν και εμφιαλωμένο νερό, όπως και ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο της φροντίδας των πληγέντων.

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»      

samarites1 (1)

samarites1 (2)

samarites1 (3)

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμεί την κεντρική πλατεία του Αγρινίου! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)