Σαλμάς: Με στοχοποίησαν επειδή άλλαξα την τιμολόγηση και μειώθηκε ο τζίρος της Novartis

Ότι είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της φαρμακευτικής γιατί αποκάλυψε αθέμιτες πρακτικές της, υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Υγείας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

Για ψευδομάρτυρες που τον στοχοποίησαν γιατί τον Οκτώβριο του 2012 άλλαξε την τιμολόγηση φαρμάκων και μειώθηκε κατά 30% ο τζίρος της NOVARTIS στην Ελλάδα έκανε λόγο στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο πρώην υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

 Σημείωσε ότι είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της συγκεκριμένης εταιρίας γιατί αποκάλυψε αθέμιτες πρακτικές και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες. Επισήμανε ότι στην NOVARTIS έλεγαν ότι ο Σαλμάς αντιστέκεται και είναι ο μόνος πολιτικός που το κάνει.

«Από μένα ενημερώθηκε ο Κοντονής και ο Παπαγγελόπουλος» είπε και τόνισε ότι προσήλθε μόνος του στις Αρχές και έδωσε στοιχεία. Επισήμανε ότι ο ψευδομάρτυρας είπε ότι άκουσε πως ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρίας είπε σε εργαζόμενους της εταιρίας ότι πήγε στον Σαλμά 120.000 ευρώ.

Υπογράμμισε ότι η NOVARTIS σε 10 χώρες ακολουθεί αθέμιτες πρακτικές, αλλά σε επίπεδο γιατρών και μεσαίων στελεχών που διαμορφώνουν τιμές. Ο κ. Σαλμάς, είπε οι μάρτυρες στην Αμερική εμπλέκονται στην διαφθορά, ενώ σε περίπτωση που επιβληθεί πρόστιμο στην εταιρία παίρνουν 15-20% του προστίμου.

247news.gr

Σπίρτζης από Πάτρα: Τέρμα στο παλιό στην παλιά τακτική