Σάκης Τανιμανίδης: Μη δίνετε σημασία σ’ ένα παιχνίδι, θα αδικήσετε τους 353.000 νεκρούς του Πόντου

«Απολογητική» ανάρτηση του παρουσιαστή του Survivor στο Instagram μετά τη θύελλα για τη σύμπτωση της μετάδοσης της ελληνοτουρκικής «μάχης» με την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Με μια απολογητική, αλλά και συγκινητική ανάρτηση στο instagram ο παρουσιαστής του Survivor, ο Πόντιος Σάκης Τανιμανίδης επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στο σάλο που έχει προκληθεί στα social media για την προβολή του επεισοδίου του reality παιχνιδιού όπου Έλληνες και Τούρκοι παίκτες έρχονται αντιμέτωποι, ανήμερα της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Το γεγονός έχει προκαλέσει θύελλα στα social media με τους περισσότερους να επικρίνουν τον παρουσιαστή και να του καταλογίζουν περίπου «προδοσία» του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και της δικής του καταγωγής, ειδικότερα.

Ο Σάκης Τανιμανίδης, ανήρτησε μια φωτογραφία του με τον πατέρα του από από το κοινό τους ταξίδι στην Παναγία Σουμελά, στον Πόντο, πριν από δύο χρόνια.Όπως αναφέρει ήταν το ταξίδι που τον σημάδεψε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιπέτειά του ανά τον κόσμο. Και προσθέτει: «353.000 νεκροί σε μια γενοκτονία που άλλαξε την ιστορία του τόπου μου, του λαού μου, έδιωξε τους παπούδες μου απ΄το σπίτι τους και μεγάλωσε εμένα μέσα σ΄ένα περιβάλλον νοσταλγίας για τις χαμένες πατρίδες του Πόντου. Το περιβάλλον, όμως, μέσα στο οποίο μεγάλωσα μου χάρισε και κάτι, ακόμα πιο σημαντικό…. Μου χάρισε απλόχερα την ΑΓΑΠΗ, την ΑΓΑΠΗ για το συνάνθρωπο και τη δυνατότητα να βλέπω πέρα από χρώματα, θρησκείες και έθνη. Οι σχέσεις των απλών ανθρώπων σήμερα, 2017, η αγάπη και η φιλία μεταξύ τους είναι κάτι που ξεπερνάει τις πολιτικές κρατών και ΠΡΕΠΕΙ να τις ξεπερνάει.
Σήμερα, λοιπόν, που κάποιοι μπορεί να παρακολουθήσετε ένα φιλικό αγώνα ανάμεσα στους παίκτες ενός τηλεπαιχνιδιού, μην προσπαθήσετε να δώσετε μία τραγική σημασία σε ένα ασήμαντο γεγονός….. Θα αδικήσετε τους 353.000 νεκρούς που χάθηκαν στα ιερά εκείνα χώματα του Πόντου. Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω και εγώ πως θα έπρεπε να παίξει το συγκεκριμένο επεισόδιο μία άλλη ημερομηνία (το γύρισμα έγινε 4 μέρες πριν), αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει τις προβολές. Και όπως είπα παραπάνω, είναι κρίμα να αφήνουμε ένα απλό παιχνίδι να επισκιάζει τη σημασία της ημέρας. Ως περήφανος Πόντιος σας χαιρετώ, σας στέλνω την αγάπη μου και θέλω να σας πω ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ….. Ποτέ δεν ξέχασα! Υείαν και Ευλοϊαν

Λύκοι κατασπάραξαν πρόβατα στο κάμπο του Τρικόρφου