ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαRoad Trip 12 Πάτρα – Ορεινή Ναυπακτία Καρέλι & Συρμάτινο Γεφύρι του Εύηνου Ποταμού (VIDEO)

Road Trip 12 Πάτρα – Ορεινή Ναυπακτία Καρέλι & Συρμάτινο Γεφύρι του Εύηνου Ποταμού (VIDEO)

Road Trip 12 Πάτρα – Ορεινή Ναυπακτία Καρέλι & Συρμάτινο Γεφύρι του Εύηνου Ποταμού (VIDEO)

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας κρύβει πολλούς φυσικούς θησαυρούς. Πρόκειται για ιδιαίτερα μέρη που σε μεταφέρουν σε μικρούς “παραδείσους” που δύσκολα μπορείς να τους αποχωριστείς.

Ένα τέτοιο μέρος είναι και το χωριό Στράνωμα στη Κάτω Δοσούλα. Εκεί θα βρούμε το μοναδικό “Καρέλι” ένα ξύλινο κουτί που στηρίζεται από 4 καρούλια σε 2 χοντρά συρματόσχοινα και αποτελεί την ατραξιόν της περιοχής. Η Στράνωμα λόγω της γειτνίασής της με το Θέρμο και την έλλειψη συγκοινωνίας με τη Ναύπακτο ήταν περισσότερο προσανατολισμένη προς αυτό.

Όμως το μεγάλο εμπόδιο ήταν ο Εύηνος, γνωστός κι ως Φίδαρης, που εκτός από τους θερινούς μήνες ήταν αδιάβατος. Στην αρχή υπήρχαν περαματάρηδες που για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσαν βάρκα. Όταν όμως αναποδογυρίστηκε κάποτε η βάρκα, φτιάχτηκε αρχικά μια σχοινογέφυρα που αποδείχθηκε πολύ επικίνδυνη.

Έτσι μεταπολεμικά με μπροστάρη τον τότε δάσκαλο Δημήτρη Χαραλαμπόπουλο, έγινε έρανος και φτιάχθηκε το “Καρέλι“. Αντικαταστάθηκε στα 1965 από συρματογέφυρα που έχει 4 σύρματα, 2 παράλληλα σε κάθε πλευρά. Στα κάτω σύρματα στηρίζονται σανίδες ενώ στα πάνω κρατιέται ο διαβάτης. Σήμερα η συρματογέφυρα έχει επισκευασθεί και η διέλευσή της, αν και προκαλεί μικρό δέος, είναι ασφαλής.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε μια παρέα που με αφετηρία την Πάτρα προχωρά σε μια εξόρμηση στη συγκεκριμένη περιοχή ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της. Πράσινο, τρεχούμενα νερά και λουλούδια συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό που τους αποζημιώνει και με το παραπάνω.

patrasevents.gr-ΒΙΝΤΕΟ:ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΝΟΓΕΩΡΓΟΣ

Συμφώνησε και με τον Γιάννη Σαχπατζίδη ο Χαρίλαος Τρικούπης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr