Ψυχολογικές συνεδρίες: Τι ρόλο παίζουν οι ψυχολόγοι την σημερινή εποχή;

Πόσο σημαντικοί είναι οι ψυχολόγοι στην ζωή μας; Πόσο βοηθάνε οι ψυχολογικές συνεδρίες την καθημερινότητά μας;

Στην σύγχρονη εποχή οι άνθρωποι είναι πιο εκσυγχρονισμένοι και διαθέτουν ένα πιο σφαιρικό τρόπο σκέψης. Μπορούμε πλέον να αναγνωρίσουμε τα προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι και αυτό που επιζητούμε είναι να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και να του προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε τόσο από υλικής άποψης όσο και από την άποψη της υγείας. Και όταν μιλάμε για υγεία αναφερόμαστε τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία με την οποία θα ασχοληθούμε και στο άρθρο που ακολουθεί.

Για ποιο λόγο κάποιος επισκέπτεται σήμερα έναν ψυχολόγο;

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει μια ραγδαία τροπή, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να υφίστανται μεγάλη πίεση, από νωρίς μάλιστα στη ζωή τους.

Τα ψυχικά προβλήματα και τα ψυχοσωματικά προβλήματα απασχολούν πλέον μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Τα άτομα ταλαιπωρούνται από προβλήματα όπως κρίσεις πανικού, φοβίες, κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου κλπ, για τα οποία δεν μπορούν να βρουν λύσεις μέσω των φαρμάκων. Έτσι, στην προσπάθειά τους να επανακτήσουν τη λειτουργικότητά τους, αναζητούν λύσεις στο πρόσωπο του ψυχολόγου.

Τι είδους ψυχολογική υποστήριξη ζητάνε οι άνθρωποι;

Οι άνθρωποι που απευθύνονται στον ψυχολόγο αναζητούν λύσεις ώστε να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους δημιουργούν ανισορροπία και δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους. Ωστόσο, συνήθως αναζητούν άμεσες λύσεις καθώς θέλουν να σταματήσουν τα συμπτώματα που τους καταβάλλουν (κρίση πανικού, αναπνευστικές δυσκολίες κ.α.).

Η πορεία όμως προς την επίλυση του κάθε προβλήματος δεν είναι απλή υπόθεση και χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Η ενδυνάμωση του εσωτερικού κέντρου ελέγχου του ατόμου είναι μια διαδικασία που απαιτεί προσπάθεια, με εκπληκτικά όμως αποτελέσματα.

Χρειαζόμαστε ψυχολογική υποστήριξη ακόμα και αν νομίζουμε ότι είμαστε καλά;

Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους βίωσαν κάποια δύσκολη κατάσταση. Υπό την έννοια αυτή, όλοι μας κάποια στιγμή χρειαζόμαστε ένα «χέρι βοηθείας», κάποιον που να μπορεί να μας δείξει τον τρόπο να ξεπεράσουμε τη δυσκολία, κάποιον που «βλέπει» τα πράγματα αντικειμενικά, από τη θέση του τρίτου.

Ωστόσο, για να επισκεφθεί κάποιος τον ψυχολόγο, πρέπει πρώτα από όλα να το θέλει. Επομένως, μόνο όσοι το επιθυμούν πραγματικά το χρειάζονται, ανεξαρτήτως εάν το αντιλαμβάνονται ή όχι, και ανεξαρτήτως το αν αντιμετωπίζουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα ή όχι.

Οι ψυχολόγοι στην Αθήνα και οι ψυχολόγοι στην Θεσσαλονίκη είναι εδώ για να συνεργαστείτε μαζί τους και να προσφέρετε μία καλύτερη καθημερινότητα στον ίδιο σας τον εαυτό αλλά και στους γύρω σας.

Δείτε περισσότερα για ψυχική υγεία: