ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΨήφισμα διαμαρτυρίας για το επικίνδυνο άλσος του Πενταλόφου Οινιάδων (ΦΩΤΟ)

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το επικίνδυνο άλσος του Πενταλόφου Οινιάδων (ΦΩΤΟ)

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το επικίνδυνο άλσος του Πενταλόφου Οινιάδων (ΦΩΤΟ)

Εκπροσωπώντας και εκφράζοντας τους αγανακτισμένους και ξεσηκωμένους κατοίκους του Πενταλόφου, αποστείλαμε σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου ένα κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας για να εισακουστεί η φωνή των συγχωριανών μας.

Δυστυχώς, χρόνια τώρα, οι τοπικές αρχές εμπαίζουν τους πολίτες με αποτέλεσμα το άλσος Πενταλόφου να καθίσταται ακατάλληλο προς την επίσκεψή αυτών, αλλά ακόμη και να εγκυμονεί κινδύνους για τις ζωές τους.

Με το παρόν ψήφισμα καταγγέλλουμε την αδράνεια, την κωλυσιεργία και την αδιαφορία του Δασαρχείου Μεσολογγίου το οποίο δεν επέδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό για την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος της Τοπικής Κοινότητας, αλλά ούτε τον απαιτούμενο ζήλο για να ξεπεραστεί γρήγορα κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας προς όλες τις εμπλεκόμενες αρχές που καθιστούν μη επισκέψιμο τον δημόσιο χώρο προς τους πολίτες, αλλά και των εκατοντάδων επισκεπτών καθώς βρίσκεται στην πιο εμπορική θέση του χωριού καθώς απέναντι λειτουργούν χώροι εστίασης.

Απαιτούμε την άμεση αντικατάσταση των πεύκων, την ολική αναδάσωση του χώρου, την επαναδημιουργία της δασικής βλάστησης και την διατήρηση του χαρακτήρα του δημοσίου δάσους, ώστε να αποκλεισθεί η διάθεση αυτού για άλλο σκοπό, παρά μόνο για την παραμονή των επισκεπτών του κυρίως κατοίκων της περιοχής.

Ζητάμε την άμεση συνεργασία για την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης για την δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς πάρκου για τους συμπολίτες μας.

Γνωστοποιούμε ότι σε περίπτωση που αντιληφθούμε εκ νέου περίπτωση μη ελέγχου, αναιτιολόγησης ή σιωπηρής απόρριψης προς το δίκαιο αίτημά μας, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νομικό δικαίωμά μας, προκειμένου να αποτρέψουμε την δραματική υποβάθμιση ενός δημόσιου χώρου και να προστατεύσουμε τη σωματική ασφάλεια και ακεραιότητα των πολιτών και ιδίως των παιδιών μας.

Αναλυτικά το ΨΗΦΙΣΜΑ

Ναύπακτος: Πόσο αγαπάμε την πόλη μας; Δείτε! (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr