Προβλήματα σε σχολεία του Αγρινίου από το σεισμό της Λευκάδας (ΦΩΤΟ)

Εξονυχιστικοί έλεγχοι και στα δημοτικά  κτίρια

Δεν λειτούργησε χθες το 3ο Δημοτικό Σχολείο  Αγρινίου για προληπτικούς λόγους

Εκτός από τον

δραματικό απολογισμό του σεισμού στην Λευκάδα, πού για τους κατοίκους της περιοχής συνεχίζεται, αφού μετράνε πληγές και ζούνε με τους μετασεισμούς, υπήρξαν «παράπλευρα» προβλήματα και στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα σε δύο Δημοτικά Σχολεία του Δήμου. Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και στο Δημοτικό Σχολείο Γουριώτισσας όπου κατεγράφησαν ρωγμές που προκλήθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση. Στο 3ο Δημοτικό οι ρωγμές δημιουργήθηκαν στον δεύτερο όροφο του σχολείου, τόσο στο εξωτερικό του, όσο και στο εσωτερικό, σε κοινόχρηστους χώρους καθώς και σε αίθουσες διδασκαλίας.

1 sxoleia

4 sxoleia

Χθες, για προληπτικούς

λόγους, οι μαθητές στο Δημοτικό του Αγρινίου δεν παρακολούθησαν τα μαθήματά τους και πήγαν εκδρομή. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στα δύο σχολεία ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αγρινίου Νίκος Γκρίζης για να αποκτήσει πλήρη εικόνα. Ωστόσο, ο Δήμος Αγρινίου δεν είναι αρμόδιος ούτε για την καταγραφή των ζημιών, ούτε για τις περεταίρω διαδικασίες αποκατάστασης. Αρμόδια για τις περιπτώσεις αυτές είναι η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, η οποία μετά την κινητοποίηση που έγινε από την Διοίκηση των σχολείων και τον Δήμο Αγρινίου, ενημέρωσε πως κλιμάκιο μηχανικών θα πραγματοποιήσει αυτοψία τις επόμενες ώρες.

«Μετά την σεισμική δόνηση πραγματοποίησα αυτοψία στο κτίριο και διαπίστωσα τις ρωγμές και ενημέρωσα αμέσως τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

2 sxoleiaΤο πρωί επισκέφτηκε

το σχολείο μας ο Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης, καθώς και μηχανικοί του Δήμου για να ελέγξουν το σχολείο. Βέβαια, δεν έχω καμία επίσημη διαβεβαίωση ότι το σχολείο είναι κατάλληλο για να μπουν τα παιδιά και να συνεχιστούν τα μαθήματα. Απ’ ότι ενημερώθηκα θα πρέπει να έρθει κλιμάκιο από την Περιφέρεια για να ελέγξει το σχολείο και να πιστοποιήσει την καταλληλότητα του. Αναμένουμε. Θέλω να έχω κάποιο έγγραφο στα χέρια μου από εμπειρογνώμονες που να πιστοποιούν ότι το σχολείο είναι κατάλληλο για να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα. Αν δεν έχω τέτοια διαβεβαίωση και από την στιγμή που υπάρχουν οι ρωγμές αυτές εσωτερικά και εξωτερικά, δεν μπορούν να συνεχιστούν τα μαθήματα» δήλωσε στη «Σ» η Διευθύντριά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου Ελένη Κολέττη.

3 sxoleia

Λεπτομερείς έλεγχοι και στα Δημοτικά κτίρια

Μετά τον σεισμό που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της πόλης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε εντολή για ελέγχους από την πλευρά των Τεχνικών Υπηρεσιών, όλων τα δημοτικών κτιρίων του Δήμου Αγρινίου, για παν ενδεχόμενο. Ο έλεγχος ξεκίνησε από τα κτίρια που υπάρχουν στο κέντρο του Αγρινίου και θα συνεχιστεί σε κτίρια όπου στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες πρώην Καποδιστριακών Δήμων.

xondros1