Πρωτοβουλίες μετά το περιστατικό μέθης με την 15χρονη στο Αγρίνιο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής

Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προχωρά την ερχόμενη εβδομάδα, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου, με πρωτοβουλία του Προέδρου Χρήστου Τσιρώνη, μετά το δυσάρεστο περιστατικό της 15χρονης που μεταφέρθηκε την Τετάρτη στις 3 τα ξημερώματα, στο Νοσοκομείο, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αφού νωρίτερα είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, σε μπαρ στο κέντρο της πόλης.

Το θέμα έλαβε πανελλαδική διάσταση, με την τοπική κοινωνία να θορυβείται και να προβληματίζεται εντόνως από το περιστατικό με την ανήλικη. Όπως υποστήριξε μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο κ. Τσιρώνης τις επόμενες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα ώστε αρχικά σε πρώτη φάση να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα γύρω από της συνθήκες του περιστατικού και αφετέρου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να αναζητηθεί φόρμουλα πως οι επαγγελματίες του κλάδου, μπορούν να αποτρέψουν την είσοδο στα νυχτερινά καταστήματα σε ανήλικους από τη στιγμή κατά την οποία δεν μπορούν να ζητούν ταυτότητες μιας και απαγορεύεται. «Δεν γίνεται με το μάτι να υπολογίζουμε τις ηλικίες από τη στιγμή που δεν μπορούμε ούτως ή άλλως να ζητάμε ταυτότητες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιρώνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό και ευαίσθητο θέμα αυτό της κατανάλωσης του αλκοόλ από ανήλικα παιδιά σε νυχτερινά καταστήματα.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Από την απανθράκωση προκλήθηκε ο θάνατος του 50χρονου Αγρινιώτη επαγγελματία στην Αμβρακιά Θέρμου