Πρωτοχρονιά στους δρόμους οι καρδιοπαθείς του νοσοκομείου

Γ. Βλάχος: «Αναμένονται εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου 2 επικουρικοί γιατροί»

Πρωτοχρονιά στους δρόμους

οι καρδιοπαθείς του νοσοκομείου

Μετέφεραν τους ασθενείς στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και στην Κλινική του Αγρινίου «Ιπποκράτειο» λόγω ελλείψεως καρδιολόγου.

 

Χθες μεταφέρθηκαν από την Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου ασθενείς προς την αντίστοιχη κλινική του Μεσολογγίου και την Ιδιωτική Κλινική «Ιπποκράτειο» του Αγρινίου, διότι για δύο μέρες, χθες και σήμερα, δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί το κενό των ιατρών στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Σύμφωνα με τον διοικητή κ. Γιώργο Βλάχο, οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν ήταν 6, ενώ αδιασταύρωτες πληροφορίες κάνουν λόγω για 13 άτομα.

Κατά τον κ. Βλάχο επιλέχθηκε η λύση αυτή ως καλύτερη, καθώς αν και έχουν έρθει 4 γιατροί από το νοσοκομείο της Πάτρας «Αγ. Ανδρέας» δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν δύο μέρες από τον εκάστοτε μήνα. Συνεπώς επιλέχθηκε να μετατρέψουν τους ασθενείς αυτούς σε περιπλανώμενους, ενώ όποιο άλλο περιστατικό προκύψει θα μεταφερθεί επίσης στο Μεσολόγγι. 

Ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι επικίνδυνο για την υγεία των ασθενών, σίγουρα επιβαρύνει τόσο τους ίδιους όσο και τους συγγενείς τους, καθώς την Τετάρτη κατά τον κ. Βλάχο, οι περιπλανώμενοι ασθενείς θα επιστρέψουν στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Επίσης, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου αναμένονται εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου 2 επικουρικοί γιατροί, οι οποίοι θα στελεχώσουν στο νοσοκομείο Αγρινίου, αλλά υπενθυμίζουμε ότι ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχουν δοθεί εγγυήσεις για άμεση τοποθέτηση επικουρικών γιατρών, οι οποίοι ποτέ δεν ήρθαν.

Ο κ. Βλάχος, όπως επισημαίνει, είχε προετοιμάσει το νοσοκομείο για τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά είναι και σε ετοιμότητα για τις εορταστικές ημέρες της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, για όποιο ιατρικό περιστατικό και αν προκύψει. Χθες το πρωί όπου γίνονταν η επιχείρηση μεταφοράς των ασθενών με ασθενοφόρα από το ΕΚΑΒ Αγρινίου υπήρχαν παράλληλα και άλλες βάρδιες ασφαλείας για την κάλυψη έκτακτου πιθανού  περιστατικού.

Το γεγονός αυτό είναι μια εκδρομή στο πλαίσιο της υγειονομικής πολιτικής με αφορμή τις γιορτές…. Επιλέχθηκε το Μεσολόγγι αυτή την φορά, ενώ στο μέλλον δεν αποκλείεται ο εορταστικός προορισμός να είναι η Πάτρα ίσως και η Άρτα ποιος ξέρει….

Κων/νος Χονδρός