Προτεραιότητα η καθαριότητα και ο καλλωπισμός της πόλης

Με στόχο την καθαριότητα και την αισθητική αναβάθμιση ο δήμος Αγρινίου ξεκίνησε από χθες την αφαίρεση αφισών από κάθε σημείο που απαγορεύει ο νόμος. Σε ποια σημεία επιτρέπεται και τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος  Ανδρέας Καλαμπαλίκης

 

 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες, νωρίς το μεσημέρι, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Αγρινίου κ. Ανδρέας Καλαμπαλίκης σχετικά με το θέμα των αφισοκολλήσεων, υπό την παρουσία των προϊσταμένων Καθαριότητας και Κοινοχρήστων χώρων κ. Θύμιου Κομματά και Γιάννη Αθανασίου.

Ο κ. Καλαμπαλίκης υπενθύμισε πως από χθες μπήκε σε εφαρμογή ο νόμος. Οι υπάλληλοι του δήμου ξεκίνησαν την αφαίρεση των αφισών παντός τύπου από κάθε σημείο της πόλης, ενώ κατά την συνέντευξη τύπου ο κ. Καλαμπαλίκης έκανε σαφές ότι η πρόθεση του δήμου Αγρινίου είναι η πόλη να γίνει ομορφότερη και ελκυστικότερη.

Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, ο κ. Καλαμπαλίκης ως αρμόδιος αντιδήμαρχος είχε από καιρό συναντήσεις με εκπροσώπους επαγγελματικών κλάδων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αφισοκόλληση – τοιχοκόλληση, δηλαδή με τους ιδιοκτήτες γραφείων τελετών, με τους εκπροσώπους του κλάδου εστίασης και αναψυχής, με τον εμπορικό σύλλογο, με μεσιτικά γραφεία κ.λ.π. για να τους ενημερώσει και να ανοίξει διάλογο μαζί τους, ούτως ώστε να ακούσει τα αιτήματά τους που ήταν προς την κατεύθυνση του καλλωπισμού της πόλης, αλλά και ολόκληρου του δήμου.

Κατόπιν του διαλόγου με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών κλάδων, ο δήμος, τοποθέτησε για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους εντός της πόλης stands σε τριάντα πέντε σημεία που το καθένα διαθέτει οκτώ θέσεις για την τοποθέτηση αγγελτηρίων θανάτου, ενώ φρόντισε έτσι ώστε τριάντα τέσσερις στάσεις αστικών λεωφορείων να αποκτήσουν χώρο για την τοποθέτηση πέντε έως δέκα αφισών σε κάθε στάση. «Έχουμε θέσει τον πήχη ψηλά για να γίνει η πόλη μας καθαρότερη, αλλά θέλουμε και την συνεργασία όλων των πολιτών. Η πόλη και ο δήμος είναι μεγάλος. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τοποθετήσεις stand εντός του Αγρινίου και σε ελάχιστο χρόνο θα ολοκληρωθούν και οι τοποθετήσεις και στον υπόλοιπο δήμο. Η κατάσταση που επικρατεί είναι τραγική. Η πρόθεσή μας είναι να βελτιώσουμε την αισθητική της πόλης και όχι να ρίξουμε πρόστιμα, αλλά όπως και να έχει, τα νόμιμα θα εφαρμοστούν», δήλωσε ο κ. Καλαμπαλίκης, ο οποίος διευκρίνισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ότι η απόφαση που θα εφαρμοστεί είναι παλαιότερη και έχει εγκριθεί και από το δημοτικό συμβούλιο.

Τα πρόστιμα στην περίπτωση της παράβασης ξεκινούν από 300 ευρώ και αυξάνονται ανάλογα με την επανάληψη της παράβασης, αλλά ως προς αυτό ο κ. Καλαμπαλίκης είπε, όπως προαναφέραμε, ο στόχος δεν είναι εισπρακτικός, αλλά σε κάθε περίπτωση ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Τα stands που τοποθετήθηκαν από τον δήμο Αγρινίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκπροσώπων των επαγγελματικών σε τριάντα πέντε σημεία εντός του Αγρινίου, βρίσκονται, κατά τον κ. Καλαμπαλίκη, σε ολόκληρο τον Αγ. Κων/νο, στην πλατεία Χατζοπούλου, στις οδούς Μακρή, Ηρώων Πολυτεχνείου, Τερτσέτη, Ι. και Δ. Σταΐκου, Χαρ. Τρικούπη, στην πλατεία Δημάδη, στις Εργατικές Κατοικίες του Δ.Α.Κ, αλλά και του Δοκιμίου, στα Δύο Ρέματα, το Πάρκο, την Καμαρούλα και στην περιοχή του Παλαιού Τρένου.

Θέση για αφίσες τοποθετήθηκαν στις αφετηρίες των αστικών λεωφορείων στις περιοχές Τρία Φανάρια, Χαρ. Τρικούπη, Πανεπιστήμιο, Εργατικές Κατοικίες, Παλιό Νοσοκομείο, Αγ. Χριστόφορος, Πάρκο, Αγ. Κων/νος, στις οδούς Παπαφώτη και Καλλέργη, στην περιοχή του παλαιού ΚΤΕΛ, στην οδό Γληνού, Μαβίλη, στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου και στο Δοκίμι.

Κων/νος Χονδρός