Προτεραιότητα για την Περιφέρεια το ποδήλατο – Το Σαββατοκύριακο οι «Ποδηλατικές Διαδρομές» σε Μεσολόγγι και Πάλαιρο

Με τη συμμετοχή αθλητών της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για τον Μάιο ποδηλατικές διαδρομές στο Μεσολόγγι και στην Πάλαιρο στην Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για τους Νίκο Μαραγκό και Ηλία Τσορτουκτσίδη, ενώ θα συμμετέχει και ο έφορος της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Δημήτρης Γεωργικόπουλος.

Το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, θα διεξαχθεί η δεύτερη ποδηλατική διαδρομή Μεσολόγγι – Αιτωλικό – Μεσολόγγι, (23 χιλιομέτρων, διάρκεια μιας ώρας), ενώ την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 θα ακολουθήσει η τρίτη διαδρομή Πάλαιρος – Μύτικας, (19 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία – λιμάνι Παλαίρου και τερματισμό στο λιμάνι του Μύτικα).

Η τελευταία ποδηλατική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 σε Λόγγο – Αίγιο (Αλυκή), (μέσω Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, με διέλευση από Σελιανίτικα, Άβυθο, Ροδοδάφνη, παραλία Αιγίου, Παναγία Τρυπητή και τερματισμός στην Αλυκή Αιγίου, ακολουθώντας τις οδούς Ζωοδόχου Πηγής – Παυσανίου – Φιλοποίμενος).

δηλώσεις συμμετοχής στο link: http://www.ptapde.gr/epixeirhsiakaprogrammata/ medcycletour

4/5 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΙΤΩΛΙΚΟ

5/5 ΠΑΛΑΙΡΟΣ-ΜΥΤΙΚΑΣ

11/5 ΛΟΓΓΟΣ- ΑΙΓΙΟ

H Δυτική Ελλάδα μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων, στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να διαμορφωθεί η Μεσογειακή, παράκτια ποδηλατική διαδρομή (EurοVelo 8) που θα ξεκινάει από την Ισπανία και θα καταλήγει στην Κύπρο. Η διαδρομή σχεδιάστηκε από το European Cyclists’ Federation (ECF) και σε ό,τι αφορά τη Δυτική Ελλάδα περιλαμβάνει το τμήμα από Μενίδι έως Δερβένι.Όλες οι «εξορμήσεις» εντάσσονται στο ευρωπαϊκό έργο «MEDCYLCETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό», που χρηματοδοτείται από το διακρατικό πρόγραμμα Interreg Med 2014-2020, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετέχουν ως εταίροι. Το ξεκίνημα έγινε από την Πάτρα το Σάββατο 20 Απριλίου 2019.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην βιώσιμη ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών για αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομιάς στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως επίσης στη δημιουργία ενός βιώσιμου παράκτιου και παραθαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου.

Εταίροι του Προγράμματος είναι η Περιφερειακή Κυβέρνηση Ανδαλουσίας ως επικεφαλής, η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Ποδηλατιστών, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, το Τμήμα Συμβουλίου Άλπεων, η Περιφέρεια Friuli Venezia Giulia, το Αναπτυξιακό Κέντρο Koper, ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Γενική Διεύθυνση Τουρισμού της Κυβέρνησης της Καταλονίας, ο Συνεργατικός Σχηματισμός για Οικοκοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη, η Κοινοπραξία Επαρχίας Μάντοβα.

pinakas1

pinakas2

pinakas4

Διακομιδή ασθενούς από τη Λευκάδα στο Μύτικα