Πρωταθλητής Ελλάδας made in Αγρίνιο! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

  • Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αγρινιώτης Αστυνομικός Νίκος Μπανιάς στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Jiu-Jitsu
  • Έκανε υπερήφανους τους Αιτωλοακαρνάνες και την Ελληνική Αστυνομία
ο Αγρινιώτης Αστυνομικός Νίκος Μπανιάς
Ο Πρωταθλητής Νίκος Μπανιάς

Ο Νίκος Μπανιάς από το Αγρίνιο συμμετείχε προ ημερών, στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Jiu-Jitsu (no gi) κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία (-79/master 2/white) καταφέρνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, σε μία διοργάνωση, που έσπασε ρεκόρ συμμετοχών.

Για πρώτη φορά, οι αθλητές που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πανελλήνιο πρωτάθλημα ξεπέρασαν τους 506, μεταξύ των οποίος και ο «χρυσός» Αγρινιώτης αστυνομικός που υπηρετεί στην Α.Δ. Ακαρνανίας. Ο Νίκος Μπανιάς με την ομάδα του Gracie barra Greece, η οποία είναι η πρώτη ομάδα με 20 gold, 16 silver, 27 bronze metals / no gi Greece nationals και μέσα από σκληρή δουλειά, συνεχείς προπονήσεις και προσωπικά έξοδα, κατέκτησε το χρυσό σε ένα άθλημα που απευθύνεται μάλιστα σε αθλητές κάθε ηλικίας, συνεπώς ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται με ταχύτητα φωτός.

Ο Νίκος Μπανιάς έχει ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα κατά το παρελθόν διαγράφοντας και σε αυτά λαμπρή πορεία με εκατοντάδες διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Το 6ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Jiu-Jitsu έγινε το Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης στη Αθήνα.

Το Βραζιλιάνικο Jiu-Jitsu είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο άθλημα στην Ελλάδα με παράδοση και «βαριά» ιστορία. «Επικεφαλής της ομάδας Gracie barra Greece στην Αθήνα είναι ο Διεθνώς αναγνωρισμένος αθλητής και Προπονητής Χρήστος Marquez και υπό την καθοδήγησή του, ο εκπαιδευτής μου Φώτης Στούμπος, αλλά και ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, που επισκέπτεται συχνά το Αγρίνιο και λόγω των σεμιναρίων που κάνει προχωράμε επίπεδα προκειμένου να βελτιωθούμε περισσότερο σε αυτό που κάνω και αγαπάω εγώ και οι υπόλοιποι αθλητές.

Την ενδυνάμωσή μου έχει αναλάβει ο Γιάννης Διώτης» τόνισε ο κ. Μπανιάς, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «ευχαριστώ θερμά όλους τους δασκάλους που με ανέδειξαν και με ώθησαν σε αυτή την διαδικασία που είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθώ σαν αθλητής και σαν άνθρωπος. Μόνο ευχαριστώ έχω να πω σε όλους. Θεωρώ πως μου ταιριάζει περισσότερο το Jiu – Jitsu. Δεν έχει χτυπήματα, περιλαμβάνει τεχνική με μάχη εδάφους, με λαβές και τεχνικές υποταγής που είναι χρήσιμες και βοηθούν στην καθημερινότητα.

Είναι καθαρά αυτοάμυνα, ενώ από την όλη διαδικασία εκπαιδεύεται και το μυαλό».

Ο κ. Μπανιάς καθημερινά ασχολείται τουλάχιστον δύο ώρες με την προπόνηση, ενώ το επόμενο βήμα του θα είναι η συμμετοχή του στους Διεθνής Αγώνες για το βραζιλιάνικο jiu – jitsou στη Ρώμη.

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Νίκος Μπανιάς

nikos mpanias2

nikos-mpanias2

nikos-mpanias3 (2)

Έτοιμος ο «Χαρίλαος Τρικούπης» για τον αγώνα με τους «Ικάρους Σερρών» (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)