ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠρόστιμα μαμούθ 6εκ. σε πολυκατοικίες στη Ναύπακτο

Πρόστιμα μαμούθ 6εκ. σε πολυκατοικίες στη Ναύπακτο

Πρόστιμα μαμούθ 6εκ. σε πολυκατοικίες στη Ναύπακτο

Στην επιβολή προστίμων σε πολυκατοικίες προχώρησε η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ναυπακτίας

Πρόκειται για πολυκατοικίες που χτίστηκαν στις «επεκτάσεις» του 1978 , δηλαδή στις περιοχές μετά τον Σκα και μετά την Λαγκαδούλα. Στις περιοχές αυτές, υπάρχουν οι τομείς Δ, Δ1 και Ε. Στον τομέα Δ επιτρέπονται 3 όροφοι ενώ στους υπόλοιπους μόνο 2.

Κατά την έκδοση των οικοδομικών αδειών την περίοδο του 2000 από την Πολεοδομία Ναυπάκτου, έγινε δεκτό πωστις συγκεκριμένες πολυκατοικίες κατισχύουν τα μέγιστα ύψη που ορίζει ο ΓΟΚ, κάτι που τελικά απερρίφθη από το ΣτΕ με αποτέλεσμα να γίνει ανάκληση των αδειών, μετά απο καταγγελίες κατοίκων.

Η συνεδρίαση της επιτροπής αυθαιρέτων πραγματοποιήθηκε μετά και την παρέμβαση της εισαγγελείας Μεσολογγίου και επέβαλε τα πρόστιμα που ορίζει η νομοθεσία για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Το πρόστιμα αυτά βέβαια ενδέχεται να μην καταβληθούν ποτέ, καθώς οι ιδιοκτήτες μπορούν να προχωρήσουν στη νομιμοποίησή τους μέσα από το νόμο των αυθαιρέτων. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί η νομιμοποίηση μόνο των υπερκείμενων των 2 πρώτων ορόφων, κάτι που θα «ελαφρύνει» αρκετά το τελικό ποσό!

npress.gr

 

Ένα βήμα πιο κοντά στην αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ