ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠρόστιμα «φωτιά» σε όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας – Χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στη Δυτική Ελλάδα

Πρόστιμα «φωτιά» σε όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας – Χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στη Δυτική Ελλάδα

Πρόστιμα «φωτιά» σε όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας – Χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στη Δυτική Ελλάδα

Στο “δίχτυ” των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πιάστηκαν 40.120 φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ οχήματά τους για τα έτη από το 2013 ως και το 2017. Πρόκειται για 89.225 οχήματα που έχουν ταξινομηθεί από το 2010 ως το 2016 και μπήκαν στο στόχαστρο των διασταυρώσεων της ΑΑΔΕ η οποία τώρα προγραμματίζει να επεκτείνει τους ηλεκτρονικούς ελέγχους και για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν τα παλαιότερα έτη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα του thebest.gr, αξιοσημείωτη αύξηση έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια τα οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα και στη Δυτική Ελλάδα και την ίδια ώρα οι έλεγχοι της αστυνομία στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή είναι συνεχείς.

Τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει το thebest.gr από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας “μαρτυρούν” την εικόνα. Και να σημειωθεί ότι οι αριθμοί αναφέρονται στις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν και όχι στο σύνολο των ανασφάλιστων οχημάτων, που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Το 2015 στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) βεβαιώθηκαν πάνω από 2.800 παραβάσεις και το 2016 πάνω από 1800.Ανάμεσά τους υπάρχουν και επαγγελματικά οχήματα, κυρίως φορτηγά.

Αναλυτικότερα όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Α.Α.Δ.Ε. σε έλεγχο των οχημάτων, που έχουν ταξινομηθεί από το 2010 έως και το 2016, εντοπίστηκαν οφειλέτες, που δεν έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας για τις χρονιές από το 2013 έως το 2017.

Βεβαιώθηκαν 89.225 οχήματα, που ανήκουν σε 40.120 ΑΦΜ. Τα συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας, που δεν έχει καταβληθεί, είναι 8.168.213 ευρώ. Τα πρόστιμα που αναλογούν στους παραβάτες είναι 7.295.451 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, οι οφειλέτες καλούνται να καταβάλουν 15.463.664 ευρώ.

Ήδη, οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω της εφαρμογής «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του TAXISnet, ενώ θα λάβουν και e-mail για τα ποσά, που πρέπει να πληρώσουν. Σημειώνεται ότι οι ως άνω βεβαιώσεις τελών κυκλοφορίας αφορούν σε οφειλέτες, που ακόμα και σήμερα εμφανίζονται στο TAXISnet ως κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε επόμενο στάδιο, οπότε και θα γίνουν αντίστοιχες διασταυρώσεις για οχήματα, που έχουν ταξινομηθεί πριν το 2010, για οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας πριν το 2013 και για οφειλέτες, που σήμερα δεν εμφανίζονται ως κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.

thebest.gr

 

Μέτρα – ισοπέδωση!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr