Δήμος Αγρινίου: Προσλαμβάνονται 30 πυροφύλακες – Μπαίνουν στη μάχη της αντιπυρικής περιόδου!

Μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη δίνει ο Δήμος Αγρινίου και στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου προχωρά στην πρόσληψη 30 συνολικά πυροφυλάκων οι οποίοι θα ριχτούν στη μάχη στα πιο επικίνδυνα σημεία πιθανής εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία, Νίκο Γκρίζη: «φέτος ο αριθμός των πυροφυλάκων αυξάνεται κατά 10, δηλαδή από 20 που προσλάμβανε ο Δήμος Αγρινίου κάθε χρόνο, φέτος θα έχουμε 10 επιπλέον, συνολικά δηλαδή 30». Οι προσληφθέντες θα καλύψουν όλο το διάστημα της αντιπυρικής περιόδου.

«Παλιότερα, γινόταν διαχωρισμός των πυροφυλάκων εντός διαστήματος δύο διμήνων, δηλαδή οι μισοί δούλευαν Ιούλιο και Αύγουστο και οι υπόλοιποι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Φέτος οι πυροφύλακες θα μπορούν να εργάζονται από τον τρέχοντα μήνα, αμέσως μετά την έγκριση της πρόσληψή τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, γεγονός που υπολογίζουμε να έχει γίνει μέχρι περίπου τις 20 με 25 Μαΐου» τόνισε στη «Σ» ο κ. Γκρίζης.

Οι πυροφύλακες θα απασχοληθούν πρώτα στους δύο εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς, Παραβόλας και Γαβαλούς, στο αλσύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου κι έπειτα όπου αλλού κριθεί σκόπιμο.

«Η πρόσληψη των 10 επιπλέον πυροφυλάκων θα γίνει από ίδια έσοδα του Δήμου Αγρινίου. Θέλουμε να ενισχύσουμε τον τομέα αυτό, την πρόληψη δηλαδή από πυρκαγιές. Θεωρώ πως είναι μια απόφαση που πήραμε προς την σωστή κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Γκρίζης.

Να υπενθυμίσουμε ακόμη πως στο πλαίσιο της πρόληψης από τις δασικές πυρκαγιές ο Δήμος Αγρινίου φέτος έχει τοποθετήσει στο Βλοχό web camera όπως πρόσφατα είχε γράψει η «Σ».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Καμία απόφαση ακόμη για Ρόσα στον Ολυμπιακό