Προήχθη σε υποστράτηγο ο Γιάννης Πετρούτσος – Αποχωρεί από τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας

Ανακατατάξεις φέρνουν οι κρίσεις στο πυροσβεστικό σώμα και όπως έχει ήδη γράψει από χθες το thebest.gr ο Αχαιός Κώστας Κυριακόπουλος προήχθη σε Υπαρχηγό. Κατείχε τη θέση Συντονιστή Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Ο Γιάννης Πετρούτσος, Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας επίσης προήχθη, στον βαθμό του Υποστράτηγου και αναμένεται η τοποθέτησή του.

Μάχιμος και γνώριμος στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, ο Γιάννης Πετρούτσος έχει αντιμετωπίσει πολλά αστικά συμβάντα και δασικές πυρκαγιές,  συντονίζοντας παράλληλα το έργο των συναδέλφων του.

Ο ίδιος μιλώντας στο thebest.gr δεν κρύβει τη χαρά του για την προαγωγή του.

«Θέλω να ευχαριστήσω  τη φυσική και πολιτική ηγεσία για την προαγωγή μου, όλους τους συναδέλφους πυροσβέστες και αξιωματικούς, τους εθελοντές , όλους τους φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τους οποίους συνεργάστηκα κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο, καθώς και τις Μητροπόλεις Ηλείας, Πατρών Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για την αγαστή συνεργασία».

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Αρχιπύραρχος Ιωάννης Γρ. Πετρούτσος, γεννήθηκε το 1969, στην Χρυσοπηγή του Δ. Ερυμάνθου του Νομού Αχαΐας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1991 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1998 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Το 2012 φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στην Π.Υ. Ζακύνθου, στο τμήμα Πυρασφάλειας της Διοίκησης Π.Υ. Πατρών, στο 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στην Π.Υ. Χρυσούπολης, επί σειρά ετών ως προϊστάμενος στο πεζοπόρο τμήμα της 6ης Ε.Μ.Α.Κ., στην Π.Υ. Αμφιλοχίας και στο Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Π.Υ. Ν. Αχαΐας.

Επίσης έχει λάβει μέρος σε εκπαιδεύσεις-σεμινάρια, σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, αποτροπής καταστροφικών φαινομένων, στρατηγικής και ασφάλειας δασικών πυρκαγιών, στον προηγμένο τρόπο έρευνας εμπρηστικών ενεργειών και στην οδική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων-αναγνώριση κινδύνων-νομοθετικό πλαίσιο.

Το 2011 τοποθετήθηκε ως Επιπυραγός Διοικητής στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πατρών.

Tο 2017 τοποθετήθηκε ως Πύραρχος Διοικητής της Π.Υ. Πύργου και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας.

Το 2018 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας.

Ευρισκόμενος πάντοτε στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων έχει λάβει μέρος, διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, αστικών και δασικών πυρκαγιών, συμβάντων μεγάλης έκτασης καθώς και διασώσεις ανθρώπων από διάφορα ατυχήματα. Ειδικότερα, συμμετείχε στην κατάσβεση μεγάλων πυρκαγιών σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Αιτωλοακαρνανία.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με διάφορα μετάλλια, παράσημα και ηθικές αμοιβές.

 Ελευθερία Μακρυγένη

thebest.gr

Μεσολόγγι: Δύο νέοι υποψήφιοι στο πλευρό του Νίκου Καραπάνου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)