Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ακαρνανίας: «Κοινά τα προβλήματα των συνταξιούχων, χωρίς κόμμα και χρώμα»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ακαρνανίας επικέντρωσε στα ζητήματα υγείας της περιοχής με την ομιλία του στο 12ο Απολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ.

Με τρείς αντιπροσώπους εκπροσωπήθηκε η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ακαρνανίας στο 12ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΠΟΣ) – ΟΑΕΕ, που εγινε στον Κορινό Πιερίας στις 10 Μαϊου 2019. Οι αντιπρόσωποι ήταν ο πρόεδρος Δημήτρης Αρσένης και οι: Αλέκος Γιαννακάκης και Ευάγγελος Σαλμάς μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
Οι αποφάσεις του Συνεδρίου θα αποτελέσουν τον οδηγό δράσης της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ μέχρι το 13ο Συνέδριο, που θα αναδείξει και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ για τη δράση της στα πλαίσια της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των εννιά συνεργαζόμενων πανελλαδικά συνταξιουχικών οργανώσεων εγκρίθηκαν με ποσοστό μεγαλύτερο απ’ το 92% των 260 αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης είχε ξεχωριστή αναφορά στη δράση στην Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ακαρνανίας για τα ζητήματα υγείας και ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες για το κέντρο αποκατάστασης στην Αμφιλοχία.
Υπήρξε και η εξής σύμπτωση: Το Σωματείο των Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, που φιλοξένησε το 12ο Συνέδριο, μαζί με τα άλλα σωματεία συνταξιούχων της Πιερίας είχαν εντοπίσει πολύ έγκαιρα ότι στο νοσοκομείο Κατερίνης υπάρχει κέντρο αποκατάστασης, που δεν λειτουργεί λόγω κάποιων αστοχιών στις προδιαγραφές. Τα σωματεία απευθύνθηκαν πρός τους αρμόδιους σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για το κέντρο αποκατάστασης. Μάλιστα ο πρόεδρος του Σωματείου των συνταξιούχων Πιερίας Δημήτρης Κουτσής με άρθρα του στον Τύπο απ’ το 2018 χαρακτήρισε τη λειτουργία του κέντρου αποκατάστασης ως θέμα «εξαιρετικώς επείγον», προειδοποιώντας ότι αν δεν γίνει αυτό τότε η μη λειτουργία του κέντρου θα καλυφθεί απ’ την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ο Δ. Κουτσής είχε μια περιπέτεια στην υγεία και χρειάστηκε κέντρο αποκατάστασης. Έτσι υποχρεώθηκε να «ξενιτευτεί» στη Λάρισα και να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό κέντρο.

Η ομιλία του Δ. Αρσένη

Στην αρχή της ομιλίας του ο Δ. ευχήθηκε στο Δ. Κουτσή «καλή υγεία, να είναι γερός και δυνατός» και ευχαρίστησε το Σωματείο Κατερίνης για τη φιλοξενία και την οργάνωση του Συνεδρίου.
Στη συνέχεια είπε: «Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ακαρνανίας, με έδρα την Αμφιλοχία, χαιρετίζει το 12ο Συνέδριο και εύχεται καλή επιτυχίες στις εργασίες του για τα προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους-μέλη, και όχι μόνο. Θα συμφωνήσω με τη εισήγηση του προέδρου κ. Παντελή Τάτση. Ήταν κατατοπιστικός και αναλυτικός. Με κάλυψαν και αρκετοί συνάδελφοι και θα είμαι σύντομος.
Φίλες και φίλοι,
Η επιτυχία ενός συνεδρίου καθορίζεται κατά πόσον οι σύνεδροι είναι ενωμένοι και όχι διχασμένοι. Η διχόνοια δεν φέρνει καλά αποτελέσματα. Αλλά και για ποιό λόγο να είμαστε διχασμένοι;
Τα προβλήματα των συνταξιούχων δεν έχουν ούτε κόμμα, ούτε χρώμα. Είναι γνωστά, κοινά και ίδια: Όπως η δημόσια υγεία που νοσεί, τα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Αποκατάστασης, που υπολειτουργούν, για να μην πώ ότι μερικά πάνε να τα κλείσουν.
Στην περιφέρειά μας έχουμε το Κέντρο Υγείας Κατούνας που λειτουργεί μόνο τις πρωινές ώρες ενώ το απόγευμα και το βράδι είναι κλειστό. Στην Αμφιλοχία υπάρχει το Κέντρο Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ). Είναι πράγματι ένα δημόσιο στολίδι της περιοχής μας, αλλά εγκατελειμένο παρακμάζει μέρα με τη μέρα. Με πρωτοβουλία του σωματείου μας, αλλά και άλλων σωμετείων της περιοχής μας θέσαμε τα προβλήματα στους αρμόδιους που έχουν την ευθύνη για αυτές τις μονάδες. Μάταια όμως. Μόνο υποσχέσεις μας δίνουν!
Προσπαθήσαμε –και προσπαθούμε- εδώ και έξι μήνες να συναντήσουμε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Δυστυχώς δεν μας δέχτηκε ακόμη, αλλά εμείς θα επιμείνουμε για τη
συνάντηση.καθώς η νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο.
Συντάξεις: Να μας δώσουν τις συντάξεις και τα δώρα που μας πήραν από το 2010 ως τώρα.
Καταργήσανε τα δώρα και κουρέψανε τις συντάξεις μας. Να μας επιστρέψουν όλα όσα μας πήραν με πολιτική απόφαση και όχι με αγωγές και δικαστήρια. Είναι δικά μας τα λεφτά και τα έχουμε πληρώσει με πολλές στερήσεις και ιδρώτα.
Για να τα πετύχουμε όλα αυτά πρέπει να είμαστε ενωμένοι αγωνιστικά, αλλά και ενωμένοι μαζί και με άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, γιατί “ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη”, που λέμε στο χωριό μου. Αν κάποιοι διαφωνούν με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας ότι τα προβλήματα των συνταξιούχων μπορούν να λυθούν καλύτερα με τον τρόπο, που αυτοί νομίζουν, δεν έχουν παρά με συζήτηση και επιχειρήματα, που αποκτήσαμε απ’ την ωριμότητα της ηλικίας και διαθέτουμε απ’ την εμπειρία, να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος διοίκησης. Όχι με αντιπαλότητα και φατρίες στην Ομοσπονδία. Στους πολιτισμένους λαούς πρυτανεύει η λογική και αυτό πρέπει να κάνουμε.
Σας ευχαριστώ»

e-maistros.gr

Δυτική Ελλάδα: Οδηγός φορτηγού επιτέθηκε με λοστό σε 37χρονο – Προηγουμένως επιχείρησε να τον παρασύρει