Η πραγματική μάχη των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου

Όπως διαβάζουν οι αναγνώστες της «Συνείδησης» πάμπολλα είναι τα κρούσματα ιλαράς στην περιοχή μας. Μάλιστα, φαίνεται πως, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, οι ρομά είναι ακόμα απροστάτευτοι και ακάλυπτοι από τέτοιες ασθένειες που απαιτούν εμβολιασμούς.

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτή η ασθένεια που «θέρισε» φέτος. Θραύση έχουν κάνει και οι ιώσεις, οι γαστρεντερίτιδες (κυρίως τις μέρες του Πάσχα) όπως και οι πολύ σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού, ακόμη και πνευμονίες σε νέους ανθρώπους. Ίσως ο υγρός και θερμός σχετικά καιρός να επηρέασε, πάντως το πρόβλημα το διαχειρίζεται το νοσοκομείο Αγρινίου κυρίως και κατά δεύτερο λόγο το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Μετά από μια περίοδο ύφεσης και πάλι τα περιστατικά είναι πολλά και η συμπεριφορά ορισμένων πολιτών δεν βοηθά. Ο διοικητής έχει κάνει τις αναφορές του αλλά το σύστημα επιβαρύνεται και οι εργαζόμενοι καταπονούνται, ενώ ορισμένοι θεωρούν ότι τα νοσοκομεία είναι για επίσκεψη.

Οι τοπικές κοινωνίες έχουν συνηθίσει να ακούν για ίντριγκες σε αυτά τα ιδρύματα. Η δουλειά τους που είναι να θεραπεύουν δεν είναι καθόλου αυτονόητη και θέλει στήριξη και αλλαγή συμπεριφοράς και από τον πολίτη.

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου για γραμματέα με μέτρημα συμμετοχής