ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠόσα θα πληρώσετε αν βάλετε φωτιά κατά λάθος, ενώ καίτε κλαδιά – Πυρκαγιές λες και είναι καλοκαίρι στη Δυτική Ελλάδα

Πόσα θα πληρώσετε αν βάλετε φωτιά κατά λάθος, ενώ καίτε κλαδιά – Πυρκαγιές λες και είναι καλοκαίρι στη Δυτική Ελλάδα

Πόσα θα πληρώσετε αν βάλετε φωτιά κατά λάθος, ενώ καίτε κλαδιά – Πυρκαγιές λες και είναι καλοκαίρι στη Δυτική Ελλάδα

Περισσότερες από 20 φωτιές έχουν προκληθεί στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία από την 1η ως τις 6 Νοεμβρίου και ενώ έχει ολοκληρωθεί από τις 31 Οκτωβρίου, η αντιπυρική περίοδος. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις έχουν καεί από 30 ως 60 στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων. Τις περισσότερες φωτιές έχει η Ηλεία και ακολουθούν Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία.

Πολλές πυρκαγιές έχουν προκληθεί από αμέλεια, κατά τη διάρκεια καύσης κλαδιών και υπολειμμάτων καλλιεργειών, σύμφωνα με την πυροσβεστική και έχουν γίνει συλλήψεις. Σε αυτό βοηθά η ξηρασία και οι άνεμοι που πνέουν πολλές φορές. Διευκρινίζεται ότι από την 1η Νοεμβρίου επιτρέπεται η καύση.

Στην περίπτωση αυτή ο συλληφθείς οδηγείται σε δίκη , είτε με την αυτόφωρη διαδικασία είτε παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο.

Πέρα από την ποινή φυλάκισης που θα εκδώσει το δικαστήριο, ανάλογα με την έκταση και το είδος της καταστροφής, επιβάλλεται και διοικητικό, χρηματικό πρόστιμο, το οποίο αναλόγως την περίπτωση μπορεί να κυμανθεί από 2.000 ως 15 και 20.000 ευρώ!

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Δυτική Ελλάδα, Γιάννης Πετρούτσος, υπογραμμίζει την ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι πολίτες κατά τις καύσεις κλαδιών και υπολειμμάτων καλλιεργειών. Συστήνει να προτιμούν για την καύση τις πρωινές ώρες , να απομακρύνουν τα υπολείμματα και τα κλαδιά αν είναι κοντά σε δάσος, να σβήνουν καλά τις εστίες όταν ολοκληρώσουν τις εργασίες τους, να έχουν τη φωτιά διαρκώς υπό επίβλεψη και να έχουν υπάρχει κοντά τους νερό.

thebest.gr

Ο Διοικητής της ΠΥ στη Δυτική Ελλάδα Γ. Πετρούτσος
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr