Πως η επιλογή web hosting επηρεάζει την ποιότητα της ιστοσελίδας σας

Όταν μιλάμε για web hosting εννοούμε μια υπηρεσία που επιτρέπει σε μία ιστοσελίδα να συνεχώς online στο Διαδίκτυο χωρίς να υπάρχει κόστος για τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Το web hosting είναι ίσως η πιο σημαντική λεπτομέρεια κατά την κατασκευή της ιστοσελίδα σας. Ωστόσο, πολλές φορές επειδή βρίσκεστε στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας αυτής δεν δίνετε την πρέπουσα σημασία.

Είναι απαραίτητο το web hosting σας να καλύπτει τις απαιτήσεις σας για αυτό ένας αναξιόπιστος server του εξωτερικού ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή και στην πορεία σας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα να σας αποσπάσει χρόνο, χρήμα αλλά και αρκετό κόπο.

Η επεξεργαστική ισχύ του server, η ταχύτητά του καθώς ο αριθμός των επισκεπτών που μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικές λεπτομέρειες κατά την επιλογή web server.

Γιατί Shared hosting

Το web hosting είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία μια ιστοσελίδας. Σε μια απλή ιστοσελίδα ή eshop αγοράζετε ένα μικρό πακέτο φιλοξενίας σε έναν server. Σε αυτό τον server βρίσκονται πολλά ακόμη sites που δεν έχουν σημαντικές απαιτήσεις και αυτό γίνεται για λόγους κόστους.

Σίγουρα, η πιο σωστή λύση είναι να έχετε εσείς δικός σας server αλλά επειδή είναι μια σχετικά δαπανηρή διαδικασία μπορείτε να καταφύγετε στο shared hosting στον οποίο θα πρέπει να προσέξετε να έχει μικρό χρόνο φόρτωσης και να μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς χρήστες ταυτόχρονα.

O shared hosting θα δείτε ότι είναι αρκετά πιο οικονομικός και μπορούμε να πούμε και βολικός αν δεν έχετε τεράστιες απαιτήσεις.

Τα χαρακτηριστικά που παίζουν ρόλο στην επιλογή web hosting

Η επεξεργαστική ισχύ που έχει ο server που επιλέξατε θα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Παράλληλα, η μνήμα ram παίζει καθοριστικό ρόλο για αυτό το 1gb είναι μια προτεινόμενη λύση.

Στην συνέχεια δώστε σημασία στον χρόνο downtime αφού σε κανέναν δεν θα άρεσε το site του να είναι συνεχώς πεσμένο. Σκεφθείτε πόσους επισκέπτες μπορείτε να χάσετε από την ιστοσελίδα σας ακόμη και για δύο δευτερόλεπτα παραπάνω. Γι αυτό τον λόγο προσέξτε ο server να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στο 100% online.

Πάρα πολλοί servers αδυνατούν να τρέξουν όλες τις εφαρμογές που έχει μια ιστοσελίδα και ειδικά στην περίπτωση του WordPress θα ήταν καλύτερα να μπορείτε να το παραμετροποιήσετε.

Τέλος, η εξυπηρέτηση της εταιρείας που επιλέξατε για web hosting είναι εξέχουσας σημασίας αν σκεφτείτε πως κάποια στιγμή μπορεί η ιστοσελίδα σας να έχει πέσει και να επιθυμείτε να επικοινωνήσετε αμέσως με την εταιρεία. Για αυτό λοιπόν, πριν διαλέξετε την εταιρεία που θα εμπιστευτείτε καλό θα ήταν να διερευνήσετε όλες τις λεπτομέρειες.

Δείτε περισσότερα για web hosting: