Πολλή Ιστορία στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Πολλή Ιστορία στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Οι ιστορικές αναδρομές στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ξεκίνησαν χθες από τον κ. Μοσχολιό που έκανε μια σύντομη περιγραφή των αλλαγών  στην Αυτοδιοίκηση τις τελευταίες δεκαετίες. Συνέχισε ο κ. Τραπεζιώτης ο οποίος πήγε την αναδρομή στο Κοινό των Αιτωλών, το Βυζάντιο και την Τουρκοκρατία(κάνοντας τον Σπύρο Αδάμη να απορεί με όσα άκουγε). Ακολούθησε ο κ. Παπαναστασίου ο οποίος θυμήθηκε την εποχή των κοινοτήτων, εκεί κάπου στα μέσα του 1960.

Όμως  δεν έμεινε εκεί το μάθημα Ιστορίας. Περιέλαβε  και λίγη τέχνη, με τον κ. Μερμίγκη να θυμάται την ταινία «Βίος και Πολιτεία», ένα έργο που φτιάχτηκε την εποχή του παλιού ΠΑΣΟΚ αλλά ταιριάζει με το σήμερα. Βλέπετε, το νόημα της είναι ότι η κυβέρνηση πολλές φορές μπορεί να υποκριθεί ότι είναι πιο… επαναστατική από τους επαναστάτες.

Και, όχι, δεν τελειώσαμε εκεί τον μάθημα . Πάλι ο κ. Μοσχολιός ήταν εκείνος που κράταγε άσο στο μανίκι του. Θύμισε ότι υπήρχε ένας Κλεισθένης στην αρχαία Αθήνα που ήταν πραγματικός μεταρρυθμιστής. Εκείνος όμως είχε ένα παππού, που λεγόταν επίσης Κλεισθένης, και ήταν τύραννος και μάλιστα σκληρός. Ο πρώην δήμαρχος, λοιπόν, κάλεσε την κυβέρνηση να προσέξει ποιον από τους δύο θα θυμόμαστε με το νομοσχέδιο που επιχειρεί να φέρει στην Αυτοδιοίκηση.

Από αυτό το τελευταίο, τουλάχιστον, κάτι μάθαμε…

Θεσμός Μαθητείας 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου