Επιτυχημένη η αυλαία του «Θετικού Ταξιδιού»

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα των Α.με.Α Σε εξέλιξη βρίσκονται στο Αγρίνιο οι δράσεις ευαισθητοποίησης «Για ένα θετικό ταξίδι» στην Παλιά Δημοτική Αγορά,…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα των Α.με.Α

Σε εξέλιξη βρίσκονται

στο Αγρίνιο οι δράσεις ευαισθητοποίησης «Για ένα θετικό ταξίδι» στην Παλιά Δημοτική Αγορά, στις οποίες πρωταγωνιστούν μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικών Σχολείων της πόλης, μαζί με τον Πρωταθλητή Ελλάδας του Πινγκ -Πονγκ της κατηγορίας ΤΤ3 Παναγιώτη Αγγελούδη. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Μαρία Παπαγεωργίου, σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι τα Άτομα με Αναπηρία να εκφραστούν με τον καλύτερο τρόπο, είτε με τα έργα και τις δημιουργίες τους, είτε με τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία.

Η Δικηγόρος ΑμεΑ Μαρίνα Σιάμου δήλωσε μεταξύ άλλων για την διοργάνωση: «Σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου υλοποιούμε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης πάνω στο τι είναι η αναπηρία, έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να ευαισθητοποιηθούν στον τομέα αυτό. Οι δράσεις μας γίνονται σε συνεργασία με τα ειδικά σχολεία και την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα παιδιά αντιδρούν θετικά, υπάρχει αλληλεπίδραση, οπότε το πρώτο βήμα στέφθηκε με επιτυχία. Αναμένουμε και το δεύτερο βήμα που θα δείξει την αλληλεπίδραση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου των ανθρώπων με αναπηρία. Τα παιδιά συνεργάζονται και κατασκευάζουν  τα στολίδια που θα κοσμήσουν το Χριστουγεννιάτικο δένδρο του Δήμου Αγρινίου. Με τις μεγαλύτερες ηλικίες επιλέξαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό άνοιγμα για να μην υπάρχουν ταμπού. Πηγαίνουμε στα σχολεία και τους μιλάμε, ελπίζουμε έτσι να ανοίξει η ψυχή τους».

Η Αντιδήμαρχος κ. Παπαγεωργίου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει δεκαπενθήμερο πολλαπλών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης, αλλά και κινητοποιήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι ίσοι. Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τον δήμο και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, με τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και με φορείς που έχουν σχέση με την αναπηρία και με άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Στο «ταξίδι» αυτό

οι στάσεις θα είναι πολλές και μαγικές, αφού σε πολλές εκδηλώσεις έχει προγραμματιστεί να συνυπάρχουν παιδιά ειδικών και γενικών σχολείων, για να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα ομορφύνουν την πόλη μας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες, προβολές στο «Άνεσις» και η κορύφωση θα είναι η διεξαγωγή στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια, αγώνα επίδειξης υβριδικού παιχνιδιού μπάσκετ (T.In.Basket–Total Integrated Basketball). Πρόκειται για ένα παιχνίδι που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο και επιτρέπει την ταυτόχρονη παρουσία αθλητών με αμαξίδιο και αρτιμελών αθλητών στον ίδιο αγωνιστικό χώρο! Στον αγώνα διάρκειας 10 λεπτών θα συμμετάσχουν 6 αθλητές με αμαξίδια του Α.Σ ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ Πάτρας και 4 μαθητές από το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου χωρισμένοι σε 2 ομάδες».

xondros1