Με επιτυχία το έργο “Δαίδαλος και Ίκαρος” από το “Παναγία Ελεούσα” στο Μέγαρο Μουσικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» ενημερώνει: Με εξαιρετική επιτυχία και άψογη εμφάνιση δόθηκε η θεατρική παράσταση «ΔΑΙΔΑΛΟΣ & ΊΚΑΡΟΣ» από τους νέους του…

ERG_2649

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» ενημερώνει:

Με εξαιρετική επιτυχία και άψογη εμφάνιση δόθηκε η θεατρική παράσταση «ΔΑΙΔΑΛΟΣ & ΊΚΑΡΟΣ» από τους νέους του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015 και ώρα 8μ μ. στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας».

Η θεατρική διασκευή από τον αρχαίο μύθο και η σκηνοθετική επιμέλεια του έργου είναι από την κυρία Μαρία Τσούτσου, Ιδρύτρια του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» και Επίτιμη Πρόεδρο. Στην παράσταση πήραν μέρος τριάντα τρεις εκπαιδευόμενοι νέοι και δέκα εργαζόμενοι.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κ. Διονυσία Σαμαντά, η οποία και προλόγισε την παράσταση, τονίζοντας ότι το θέατρο είναι ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορούν τα άτομα με τη νοητική υστέρηση να απευθυνθούν στην κοινωνία και να την πείσουν για την ισότιμη ένταξή τους σε αυτήν. Αλλά, ότι είναι και ο καλύτερος τρόπος να ωριμάσουν συναισθηματικά, να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και την αυτοεπιβεβαίωση και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους.

????????????????????????????????????

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Π. Γαβριήλ Χριστόπουλος. Οι βουλευτές: κ. Κώστας Ζουράρις, κ. Νίκος Νικολόπουλος και ο κ. Μάριος Σαλμάς, η κα Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η κα Χριστίνα Σταρακά Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, Πρόεδροι, εκπρόσωποι της Πολιτείας, Φορέων και Συλλόγων, καλλιτέχνες, καθώς και εξαίρετοι πολίτες από το Σύλλογο των εν Αθήναις Μεσολογγιτών, Αγρινιωτών και Θέρμιων.

Η παράσταση, όμως, δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την τεχνική υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, με τους: Βασίλη Ραμμόπουλο – σκηνικά, Δημήτρη Παπαδάκη – φωτισμοί και Νίκο Βελτσίστα – υπεύθυνο σκηνής. Ευχαριστούμε θερμότατα τους Χορηγούς μας : ΟTE COSMOTE, Knauf, Ελληνικές Αλυκές Α.Ε, Οικογένεια Σπήλιου Λιβανού, οικογένεια Κωστή και Χαράς Φαφούτη και αδελφών Αντωνόπουλοι, καθώς επίσης και τους Χορηγούς Επικοινωνίας: ΝΕΡΙΤ, τα Μ.Μ.Ε. Αθηνών, το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον ΑΧΕΛΩΟ Τ.V., τις εφημερίδες «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και «ΘΕΜΑ», καθώς και τον Ηλεκτρονικό Τύπο.

Τα εντυπωσιακά κοστούμια ήταν σχεδιασμένα από την ενδυματολόγο Λαμπρινή Καρδαρά και ραμμένα στα εργαστήρια ραπτικής των δύο Εκπαιδευτικών μας Μονάδων (Μεσολογγίου και Αγρινίου) υπό την καθοδήγηση της εθελόντριας και εξαιρετικής Ράπτριας κας Ευγενίας Γριβοπούλου.

Τη μουσική επιμέλεια είχαν οι μουσικοί Ευσταθία Γρέντζελου και Γεώργιος Αθανασόπουλος επίσης μαζί τους έπαιξαν οι μουσικοί Κώστας Τσαρούχης, ούτι και Μάκης Φεγγούλης, κρουστά.

????????????????????????????????????

Τραγούδησαν και μάγεψαν το κοινό με τις καταπληκτικές φωνές τους η Ευσταθία Γρέντζελου και Βάσω Τσαρούχη. Οι θεατές καταχειροκρότησαν επευφημώντας, τη στιγμή της παρουσίασης του χορευτικού μέρους, του οποίου τη διδασκαλία ανέλαβε εθελοντικά η δασκάλα χορού Στέλλα Παπαδοπούλου.

Κι όταν τα φώτα έσβησαν, οι νέοι με την πληγωμένη νοημοσύνη, τη νοητική υστέρηση, μαζί με τους εργαζόμενους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, υπερβαίνοντας, οι πρώτοι, τα εμπόδια της φύσης τους. Κατάφεραν να συναρπάσουν το κοινό και να το μεταφέρουν στη σφαίρα του μύθου και της φαντασίας. Και το κοινό τους αντάμειψε με τα συνεχή «μπράβο» και «εύγε» καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης και το γεμάτο ενθουσιασμό, παρατεταμένο χειροκρότημα με επευφημίες επαίνων. Μια όντως μαγική βραδιά σε μια μέθεξη στο μυστήριο που λέγεται άνθρωπος και στη θέλησή του να υπερβεί τα όριά του! Μια βραδιά που υπενθύμισε στο εκλεκτό, ελληνικό κοινό ότι «Ευρώπη χωρίς Ελλάδα, δεν εννοείται, διότι πίσω από τον παγκόσμιο πολιτισμό βρίσκεται το αθάνατο Ελληνικό πνεύμα».