ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΠολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αμφιλοχία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αμφιλοχία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αμφιλοχία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Εκδήλωση με ομιλητές την υποψήφια βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου και τον υποψήφιο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Δήμα πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας. Οι υποψήφιοι ομιλητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

e-maistros.gr

 

 

Ομιλία Ειρήνης Κωνσταντακοπούλου:
Φίλες και Φίλοι
Είναι καταγραμμένο στη συλλογική μας εμπειρία και μνήμη, καταγραμμένο ανεξίτηλα στο πετσί μας, ότι ο κορμός της πολιτικής που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και που της γύρισε την πλάτη μια πολύ μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων, ο κορμός αυτός ψηφίστηκε από κοινού και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
Αυτό είναι το τρίτο μνημόνιο, οι εφαρμοστικοί νόμοι των προηγούμενων μνημονίων. Είναι όλοι σε ισχύ και αυτά τα αποτελέσματα έχουν διαμορφώσει τη σημερινή κατάσταση:
Την ανέχεια, την ανεργία,την απελπιστική κατάσταση στην οποία εχουν περιέλθει οι αγρτοκτηνοτρόφοι μας και οι α/ασχολούμενοι, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, όλα τα ζητήματα που συναντάει ο λαός μας στην καθημερινότητά του». Και το πρόγραμμα που εισηγήθηκε η κυβέρνηση και ενέκρινε η κομισιόν πρόσφατα είναι ο σκελετός που κρύβουν όλοι τους στο ντουλάπι, περισσότερη λιτότητα, μεγαλύτεροι φόροι, περαιτέρω μείωση των δαπανών για την παιδεία και την υγεία. Για το λαό η πολιτική τόσο της ΝΔ όσο και του Σύριζα είναι να σε κάψω Γιάννη μ’ να σ’ αλείψω λάδι.Η διαφορά τους βρίσκεται στα γραμμάρια του λαδιού που θ΄ αλείψουν τον κατακαμένο Γιάννη. Τα περί δίκαιης ή βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας είναι κυρίως προεκλογικές φιοριτούρες.
Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό οι αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι να απομυθοποιήσουν πολιτικά σχήματα, όπως «δεξιά-αντιδεξιά», που κάποτε είχαν ένα περιεχόμενο, οι εξελίξεις όμως το έχουν αφαιρέσει.Είτε είναι ο Σύριζα είτε η ΝΔ στην κυβέρνηση ,θα συνεχίσουν να ροκανίζουν τα όποια κοινωνικά δικαιώματα , επειδή είναι απόλυτα συνεπείς στις δεσμεύσεις τους και την ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση.. Το ζητούμενο δεν είναι αν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίας, με τα προσωπεία της κεντροδεξιάς ή κεντροαριστεράς, αλλά αν ένα μεγαλύτερο μέρος του λαού στείλει ψήφο – μήνυμα ότι μπορεί η οικονομική καπιταλιστική κρίση να του άδειασε τις τσέπες, όμως του απέφερε πολιτική πείρα: πείρα Χειραφέτησης από την ασφυξία των ψεύτικων διλημμάτων του μονόδρομου της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αυτοπεποίθησης στη δύναμή του να δώσει δυναμική στον αγώνα για τα οξυμένα προβλήματά του, ετοιμότητας, απάντησης στη νέα βάρβαρη ατζέντα της ΕΕ, να βάλει εμπόδια, να αποσπάσει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.
Η πολιτική πείρα που έχει συσσωρευτεί πρέπει ν’ αξιοποιηθεί όχι για τησυντηρητική στροφή των ψηφοφόρων, που έγινε ,και με καθαρή ευθύνη τουΣΥΡΙΖΑ. Κι έχει ευθύνες πρώτα απ’ όλα γιατί ταύτισε την πολιτική του με ένα αριστερό αφήγημα, με μια υποτίθεται αριστερή εναλλακτική πολιτική διεξόδου κι αυτό για να ευτελίσει την πραγματική αριστερά που εκφράζεται απ’ το ΚΚΕ. Κι αξίζει ν’ αναρωτηθούν πολλοί άνθρωποι ,που αισθάνονται αριστεροί αν με την ψήφο τους θα ξαναδώσουν σ’ αυτό το κόμμα το δικαίωμα να καταχράται τα οράματά τους.
Βρισκόμαστε πολύ κοντά στις βουλευτικές εκλογές που είναι μπροστά μας.
Στα συνθήματά μας κυριαρχεί η έκφραση: Επόμενη μέρα. Γιατί αυτή η μέρα αφορά στη δικιά μας ζωή.Γιατί τι θα μας νοιάζει με πόση διαφορά βγήκε όποιος βγει κυβέρνηση , αφού θα συνεχίσει να υλοποιεί την πολιτική που θα τσακίζει τη ζωή μας; Αλήθεια τι σημασία θάχουν τα ποσοστά της ΝΔκαι του Σύριζα για τους χιλιάδες ασθενείς που βασανίζονται ανάμεσα σε διαλυμένα δημόσια νοσοκομεία και πανάκριβες υπηρεσίες επιχειρηματιών της υγείας; Το 75-90% των διαγνωστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές υγείας είναι πλήρως εξαρτημένες απ’ την ιδιωτική επιχειρηματική δράση. Το πιο σύγχρονο κομμάτι του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι στον ιδιωτικό τομέα.Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο τη διετία 2017 – 2019, η κρατική χρηματοδότηση για τα δημόσια νοσοκομεία μειώθηκε κατά 415 εκατ. ευρώ, ενώ αυξήθηκαν οι πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή από τις εισφορές των εργαζομένων. Μόνο οι εισφορές των συνταξιούχων για υγειονομική περίθαλψη αυξήθηκαν κατά 770 εκατ. Ευρώ. Ο Αλέξης ή ο Κυριάκος θα συντρέξουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που εκβιάζονται να πληρώσουν τράπεζες και κράτος, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πλειστηριασμών; Με τους κυνηγημένους θ’ ασχοληθούν ή με την πολύμορφη χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων;
Την επόμενη μέρα η αγροτιά θα έχει ξανά μπροστά της:

• Τη συνέχιση των παλιών και λήψη νέων μέτρων στο πλαίσιο αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, με στόχο την επιτάχυνση της συγκέντρωσης της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής στα χέρια λίγων καπιταλιστών που επενδύουν στον αγροτοδιατροφικό τομέα και συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Η νέα ΚΑΠ 2020 – 2027, που στηρίζουν με συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, προβλέπει νέες περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, νέους περιορισμούς στην παραγωγή κι άλλα μέτρα που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο το αποδεκατισμένο εισόδημα των αγροτοκτηνοτρόφων.
• Τις χαμηλές έως εξευτελιστικές τιμές παραγωγού για το σύνολο των παραγόμενων αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντωνόπως το γάλα και το κρέας- μαζί και το αίσχος των «ανοιχτών τιμών»,
• Το υπέρογκο και διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μονοπωλίων που παράγουν και διακινούν τα αγροτικά μέσα και εφόδια.Οι ζωοτροφές αποτελούν για τον κτηνοτρόφο το 76% των δαπανών. Αλλά και προς οικονομικό όφελος του αστικού κράτους, στα ταμεία του οποίου σωρεύονται κέρδη και ματωμένα πλεονάσματα από την υψηλή φορολογία που επιβάλλει στο αγροτικό πετρέλαιο, την ακρίβεια στο αγροτικό ρεύμα και στο αρδευτικό νερό.
• Τη συνέχιση της αισχρής κοροϊδίας με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες,
• Τη ληστεία του ισχνού αγροτικού εισοδήματος, μέσω της υψηλής φορολόγησης και των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και πολλών άλλων αγροτικών χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ για σπίτια και χωράφια, υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ, άδειες λειτουργίας αρδευτικών γεωτρήσεων και σταυλικών εγκαταστάσεων, πιστοποίηση ψεκαστικών κ.λπ.).
• Την ένταση της κυβερνητικής επίθεσης στο αγροτικό κίνημα που οργανώνει τους αγώνες της αγροτιάς για την επιβίωσή της, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και των κομμάτων της, με ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, αστυνομική βία και «αγροτοδικεία» σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε μέχρι τις τελευταίες μέρες της θητείας της τα «αγροτοδικεία» που …θα καταργούσε.
* * *
Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική στάθηκε και στέκεται μόνο το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που βρέθηκε πάντα και παντού στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων, στηρίζοντας με συνέπεια τα δίκαια αιτήματά τους. Που συμπαραστάθηκε ενεργά στους αγώνες τους για επιβίωση, έδωσε μάχη εντός και εκτός Βουλής για τα συμφέροντά τους.Με τροπολογία και πρόταση νόμου για αφορολόγητο πετρέλαιο μέχρι 3000 ευρώ. Εκεί θα καταθέσει το ΚΚΕ και κάθε ψήφο που θα του δώσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στις εκλογές στις 7 Ιούλη, φωτίζοντας με την πολιτική του πρόταση τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, με διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, έξω από τα δόκανα της ΚΑΠ της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος, που θα εγγυάται στον αγρότη σταθερό και ικανοποιητικό εισόδημα, καλύτερη ζωή στην οικογένειά του, επαρκή και ασφαλή τρόφιμα στο λαό. Το ΚΚΕ και στην περιοχή μας στήριξε με όλες του τις δυνάμεις και με τον κομμουνιστή βουλευτή κάθε συλλαλητήριο ,κάθε κινητοποίηση είτε των κτηνοτρόφων ή για το ΚΑΦΚΑ , τα Κ. Υγείας και τα Νοσοκομεία.
Την επόμενη μέρα, οι άλλοι θα είναι απέναντί τους. Οι ταξικές όμως δυνάμεις θα είναι μαζί τους.
Απευθυνόμαστε στους προοδευτικούς κι αριστερούς ανθρώπους και τους
βάζουμε και το ερώτημα:
Πώς νοιώθουν άραγε, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση που επένδυσαν τις ελπίδες τους για «κάτι άλλο», επαινείται απ’ το αμερικάνικο υπουργείο εξωτερικών, σαν «….. ένας αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων εντός και εκτός Ελλάδας…»;
Πως νοιώθουν που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε μια απέραντη στρατιωτική βάση; Με το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, αντί να υπερασπίζεται ελληνικά σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα, να παραχωρείται στο ΝΑΤΟ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να χυθεί το αίμα της νεολαίας μας, για να αυγατίσουν τα κέρδη τους, η EXONMOBIL, η TOTAL, η ENI και άλλα μονοπώλια;
Απευθυνόμαστε σ’ αυτούς που γύρισαν την πλάτη στα μεγάλα κόμματα σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και τους ρωτάμε: πάλι θα τα ξεπλύνουν, πάλι κοψοχέρηδες; Στο τέλος δε θάχουν χέρι να φάνε.
Εμείς τους λέμε «Ρίχτε το ΚΚΕ» για να έχετε ψιλά το κεφάλι την επόμενη μέρα. Επιλέξτε τη στήριξη του ΚΚΕ, γιατί επιλέγετε την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στη νεολαία, τα νέα παιδιά, τους νέους ψηφοφόρους. Να τους πούμε να κλείσουν μάτια κι αυτιά στα κελεύσματα .
Το ΚΚΕ τούς καλεί να σκεφτούν να αναρωτηθούν: Χωράνε οι σύγχρονες ανάγκες τους μέσα στα δεσμά της ΕΕ ;Της ΕΕ, με:
Το 34,8% του πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας.
Το 10,2% των νέων εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο.
Το 44% των νέων ηλικίας 15 – 24 ετών δουλεύουν με προσωρινή απασχόληση.
Τα 6,4 εκατομμύρια νέων στις ηλικίες 15 – 29 ετών είναι άνεργοι.
Αυτή είναι η πραγματική ευρωενωσιακή πρόοδος, το κάλπικο ευοίωνο μέλλον.
Η ΕΕ δεν χωράει τις ανάγκες των νέων
Δώδεκα μέρες έμειναν ακόμη. Με πείσμα και δύναμη, μ’οργή κι επιμονή, με γνώση κι αγανάκτηση συνεχίζουμε
Τη δύναμη που χρειαζόμαστε, μας τη δίνουν τα εκατό χρόνια ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ του ΚΚΕ.

Νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας η Αγγελική Σμπούκη (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr