«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει πολιτικό χαρακτήρα»

Δηλώσεις Θάνου Μωραΐτη σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει πολιτικό χαρακτήρα» Ζητά νέο πλαίσιο κυβερνητικής λειτουργίας και αναδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ   Όρους…

Δηλώσεις Θάνου Μωραΐτη σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα

«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει πολιτικό χαρακτήρα»

Ζητά νέο πλαίσιο κυβερνητικής λειτουργίας και αναδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ

 

Όρους και προϋποθέσεις για την ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας έθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, Θάνος Μωραΐτης, με δηλώσεις τις οποίες πραγματοποίησε σε ενημερωτική ιστοσελίδα. Με τα λεγόμενά του, ο κ. Μωραΐτης αποδίδει πολιτικά χαρακτηριστικά και όχι μόνο θεσμικά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εμφανίζεται ενάντιος στην πολιτική την οποία ακολουθεί η παρούσα συγκυβέρνηση αλλά και αβέβαιος για το κατά πόσο υπάρχουν αντοχές για άλλα δύο χρόνια διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι το κόμμα του πρέπει «να διεκδικήσει ένα νέο πλαίσιο κυβερνητικής λειτουργίας» και «προγραμματικής συμφωνίας» και να πάψει να λειτουργεί ως «σύμφωνο κυβερνητικής επιβίωσης». Τέλος, όσον αφορά στα σενάρια της επόμενης ημέρας και μιας πιθανής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μωραΐτης πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για την Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να «ξαναφτιαχτεί», βρίσκοντας εκ νέου την πολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα.

Επιπλέον, με τις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα real.gr, ο κ. Μωραΐτης επιτέθηκε εναντίον του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον για υποσχέσεις που δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν αλλά και για έλλειψη προσπάθειας για «συμπαράταξη στην εθνική προσπάθεια της εξόδου από την κρίση».

 

Κώστας Καρακώστας