Γιάννης Καρατσώρης : Θέληση και αγώνας για τον δήμο Αγρινίου με Π. Μοσχολιό

Η εμπιστοσύνη των συγχωριανών μου, η δυνατότητα και οι τεχνικές γνώσεις μέσω του επαγγέλματός μου αλλά και το μεράκι για άδολη προσφορά , ήταν οι…

Η εμπιστοσύνη των συγχωριανών μου, η δυνατότητα και οι τεχνικές γνώσεις μέσω του επαγγέλματός μου αλλά και το μεράκι για άδολη προσφορά , ήταν οι λόγοι που με οδήγησαν να διεκδικήσω την ψήφο των Αγρινιωτών , μέσα από το ψηφοδέλτιο της Δ.Ε. Αγρινίου και τον Παύλο Μοσχολιό» δηλώνει ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δοκιμίου, διπλ. ηλεκτρολόγος μηχανικός Γιάννης Καρατσώρης, που μετά από μια επιτυχημένη θητεία στο χωριό του, δέχτηκε την πρόταση του δημάρχου και μεταπήδησε στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Αγρινίου, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Ως προς τις δυσκολίες της φετινής εκλογικής αναμέτρησης, τις χαρακτηρίζει δεδομένες «λόγω των πολλών υποψηφιοτήτων, λόγω της κρίσης του τραπεζικού συστήματος που έφτασε στον λαό σαν οικονομική κρίση και της αδιαφορίας του κόσμου απέναντι σε «σωτήρες».
Παραθέτοντας τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έγιναν στο Δοκίμι, ο κ. Καρατσώρης αναφέρθηκε στην λύση προβλημάτων καθημερινότητας της Τ.Κ. Δοκιμίου, την ανθρώπινη προσέγγιση των κατοίκων, την κοινωνική στήριξη, την πολιτισμική ανάταση του χωριού μέσω του πολιτιστικού συλλόγου και του Δημοτικού Σχολείου και την πάλη για λύση χρόνιων προβλημάτων του χωριού.
Ο Γιάννης Καρατσώρης προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς και ήταν υποψήφιος στις εκλογές του ΤΕΕ με την παράταξη που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αποφάσισε τη συνεργασία του με τον Π. Μοσχολιό λαμβάνοντας υπόψη «...την προσωπική του εκτίμηση, τη θέληση του και τον αγώνα του για υλοποίηση του προγράμματος του συνδυασμού.
Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, χαρακτηρίζει ακόμη πολύ καλή τη συνεργασία που είχε ως πρόεδρος της Τ.Κ. Δοκιμίου με τις υπηρεσίες του δήμου « και ιδιαίτερα με το Τεχνικό Τμήμα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Δ.Ε.Υ.Α.Α., των οποίων το προσωπικό τους ήταν πάντα κοντά στα προβλήματα του χωριού»
Στο ερώτημα για τις κριτικές που δέχεται η δημοτική αρχή του Αγρινίου, που κάνουν λόγο για «εγκατάλειψη της Περιφέρειας του Αγρινίου και των Τοπικών Κοινοτήτων», ο κ. Καρατσώρης απαντά: «Αν η πληροφορία του προβλήματος δεν μεταφέρεται στην αρμόδια υπηρεσία και η παρουσία του εκάστοτε προέδρου είναι εκτός κοινότητας και δήμου, ο δήμαρχος δεν μπορεί να το γνωρίζει για να δοθεί η κατάλληλη λύση. Μήπως τα τοπικά συμβούλια δεν έκαναν κάτι για τις τοπικές κοινότητες;»
Τέλος ως προς το διακύβευμα των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και το δίλλημα που τίθεται «μηνμόνιο - αντιμνημόνιο, σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν τοπικό χαρακτήρα πέρα από κομματικούς προσανατολισμούς και παρατάξεις. Μόνο οι γειτονιές και η συσπείρωσή τους θα φέρουν αποτελέσματα για κάθε χωριό και δήμο.»