Κώστας Σύρρος: «Μετά από 19 χρόνια στη ΝΔ ήρθε ο καιρός να βάλω μια άνω τελεία…»

«Μετά την ολοκλήρωση του 10ου συνεδρίου που συμμετείχα ως σύνεδρος, κλείνει ένας προσωπικός κύκλος. Μετά από 19 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με τα κοινά θεωρώ ότι…

ΣΥΡΡΟΣ

«Μετά την ολοκλήρωση του 10ου συνεδρίου που συμμετείχα ως σύνεδρος, κλείνει ένας προσωπικός κύκλος. Μετά από 19 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με τα κοινά θεωρώ ότι είναι καιρός για μια άνω τελεία.

Δεν γνωρίζω πότε παλιώνει το νέο, αλλά διαχρονικά πίστευα ότι η πολιτική ζωή χρήζει συνεχούς ανανέωσης σ’ όλα της τα επίπεδα. Είναι χρέος μας να αναδεικνύουμε νέα στελέχη και να τους δείχνουμε το δρόμο πιστεύοντας σ’ αυτούς. Σε κανέναν δεν ανήκει η αποκλειστικότητα των θέσεων και κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Για τον παραπάνω λόγο δεν ήμουν υποψήφιος ξανά για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ. Τα χρόνια που πέρασαν ήταν έντονα, γεμάτα με πολλές δυσκολίες αλλά και αρκετές όμορφες στιγμές, οι οποίες μου πρόσφεραν μια ανεκτίμητη εμπειρία. Για το λόγο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια δώσαμε αρκετές εκλογικές μάχες με επιτυχία, παρόλο που ξεκινούσαμε πολλοί και καταλήγαμε λίγοι. Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα πάρθηκαν δύσκολες αποφάσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για τις οποίες απολογούμασταν καθημερινά και υπερασπιζόμασταν με δυσκολία. Δεν μετανιώσαμε όμως ούτε στιγμή για την ιδεολογία και τους αγώνες μας, κάτι που μας δικαιώνει καθημερινά απέναντι στην καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια σε κάθε μάχη υπάρχει και ένας «Εφιάλτης» ή μερικές φορές περισσότεροι, που μπορεί να πορευόμασταν στον ίδιο δρόμο, αλλά βλέπαμε διαφορετικό ορίζοντα. Όλοι παίξανε το ρόλο τους σ’ αυτή την πορεία. Θα τους θυμάμαι όλους χωρίς κανένα αρνητικό συναίσθημα. Ευτυχώς, όμως, σ’ όλες τις εκλογικές διαδικασίες προκύπτουν καλοί φίλοι και δημιουργούνται δυνατοί δεσμοί, τους οποίους κρατάς ως παρακαταθήκη ενός όμορφου «πολιτικού ταξιδιού».

Αυτά τα χρόνια είχα τη χαρά να συνεργαστώ με αρκετά στελέχη του κόμματος, που, παρά τις αντιξοότητες και τις αντιπαραθέσεις μας,  θεωρώ ότι το πρόσημο της προσπάθειάς μας ήταν θετικό. Τους ευχαριστώ όλους για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους. Έχω χρέος, να ευχαριστήσω τους Γραμματείς της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Λυκουρέτζο, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Ανδρέα Παπαμιμίκο, τους Γραμματείς Οργανωτικού, Μανώλη Αγγελάκα, Κώστα Ζωντανό, Γιώργο Λουλουδάκη, Δημήτρη Μαραβέλια και Κώστα Κόλλια. Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω τις μάχες στις Περιφερειακές εκλογές με τον Γιώργο Παπαναστασίου και Ανδρέα Κατσανιώτη, καθώς και όλους εκείνους που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Τέλος, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά που ενσάρκωσε τον ορισμό του Ηγέτη και μας ενέπνευσε όλους.

Και επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς που μου δώσατε την ευκαιρία να πραγματοποιήσω αυτό που αγαπώ».