Ημερίδα στο Αγρίνιο για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη είναι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου η συζήτηση για την εφαρμογή της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης υπό την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας…

P1120595

P1120593Σε εξέλιξη είναι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου η συζήτηση για την εφαρμογή της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης υπό την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά, του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου και της Υπεύθυνης της Διαχειριστικής Αρχής κ. Σταθοπούλου.
P1120604Στην ημερίδα παρουσιάζεται η μελέτη για την εφαρμογή ΟΧΕ για Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020. Για το εν λόγω πρόγραμμα το Αγρίνιο και η Πάτρα αποτελούν τις βασικές πόλεις, οι οποίες αποτελούν χωρικές συγκεντρώσεις ανθρώπινης δραστηριότητας και επικοινωνίας και για τον λόγο αυτό αποτελούν «μηχανές» της Περιφερειακής Οικονομίας και λειτουργούν ως καταλύτες δημιουργικότητας και καινοτομίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη είναι η δημιουργία συνεργασιών στις οποίες θα εμπλέκονται η κοινωνία, η τοπική οικονομία, η τοπική αυτοδιοίκηση και τα διάφορα επίπεδα της κυβέρνησης.
P1120598Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου θα παρουσιαστεί το αρχικό πλάνο για την αλλαγή του Αγρινίου, το οποίο αποτελείται από δύο στάδια-δακτυλίους. Ο μεν πρώτος θα αφορά το ιστορικό κέντρο της πόλης, που μέσω πεζοδρομήσεων και άλλων παρεμβάσεων θα προφυλαχθεί και θα αποσυμφορηθεί και ο δε δεύτερος δακτύλιος θα είναι πράσινος και θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη πρασίνου και την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων σημείων με πράσινο.
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Σ» την Τετάρτη 9/3
Κων/νος Χονδρός

P1120584

P1120595