Ημερίδες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη σε Πάτρα και Αγρίνιο

Η εφαρμογή της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα σε δύο ενημερωτικές ημερίδες που διοργανώνονται σε Πάτρα και Αγρίνιο…

katsifaras1

Η εφαρμογή της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα σε δύο ενημερωτικές ημερίδες που διοργανώνονται σε Πάτρα και Αγρίνιο σχετικά με τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με τις προσκλήσεις που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η πρώτη ημερίδα όπου θα παρουσιαστεί η Μελέτη για την εφαρμογή ΟΧΕ για Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 στην Πάτρα, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32).

Την επόμενη ημέρα Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 και ώρα 11 π.μ., θα γίνει η δεύτερη ημερίδα όπου θα γίνει η παρουσίαση της αντίστοιχης μελέτης για το Αγρίνιο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου (πρώην κτίριο Τράπεζας της Ελλάδας, Αναστασιάδη 1).

Μετά τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση και κατάθεση προτάσεων στο πλαίσιο υλοποίησης της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η Πάτρα και το Αγρίνιο αποτελούν  χωρικές συγκεντρώσεις ανθρώπινης δραστηριότητας και επικοινωνίας. Αποτελούν τις μηχανές της Περιφερειακής Οικονομίας παρέχοντας θέσεις εργασίας και υπηρεσίες ενώ  λειτουργούν ως καταλύτες δημιουργικότητας και καινοτομίας» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συνεχίζει: «Απαραίτητη προϋπόθεση για τις ΒΑΑ, πλέον αποτελεί η ανάπτυξη ισχυρών συνεργασιών, όπου εμπλέκονται η κοινωνία των πολιτών, η τοπική οικονομία, η τοπική αυτοδιοίκηση και τα διάφορα επίπεδα της κυβέρνησης».