Η Αντιπολίτευση του Δήμου Θέρμου για το Δημοτικό Συμβούλιο

Θέμα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 18ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ: «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ»   ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν το…

assets_LARGE_t_183762_54166575

Θέμα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 18ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ:

«ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ»

 

ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο στις 18ης Δεκεμβρίου 2015 ήταν:

1. Η ψήφιση Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου: Κατασκευή στηρίγματος αεροπλάνου στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων Δήμου Θέρμου στο χωριό Μεγαδένδρο, που έγινε με ανάθεση,

2. Οι προτάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων,

3. Η Αίτηση που κάτεσε το Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Θέρμου στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Πριν την έναρξη της συζήτησης των Θεμάτων και μετά την ενημέρωση του Δημάρχου για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου, ο αρχηγός της Μείζοντος Αντιπολίτευσης Θόδωρος Κασόλας έθεσε τα εξής ερωτήματα στον Δήμαρχο, προκειμένου ο Δήμαρχος να απαντήσει:

 Γιατί με απόφασή του υπερέβη τις αρμοδιότητες του, δηλαδή έκανε προμήθεια υλικού χωρίς να προηγηθεί απόφαση τους Δημοτικού Συμβουλίου ? Απάντησε ότι, ενήργησε μετά από εισήγηση της οικονομικής επιτροπής και δεν απάντησε στην ουσία του ερωτήματος, ισχυριζόμενος πως δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί μ΄ αυτά τα θέματα, που σαφώς καθορίζονται στις κείμενες περί προμηθειών διατάξεις.

 Γιατί από τα 12 αυτοκίνητα του δήμου τα 10 κυκλοφορούσαν επι ένα περίπου μήνα χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, παρότι κατά την πάγια τακτική των ασφαλιστικών εταιριών υπάρχει πάντα έγκαιρη ειδοποίηση για την ασφάλισή τους ? Ο κ. Δήμαρχος είπε πως το θέμα της ασφάλισης των αυτοκινήτων, το διαχειρίζεται η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και ήταν ενήμερος προς τούτο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, ο οποίος δικαιολόγησε το ανασφάλιστο των οχημάτων και την ως εκ τούτου τεράστια ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος των οδηγών του Δήμου, λέγοντας πως απουσίαζε με άδεια κάποιος υπάλληλος ,που θα χειριζόταν το θέμα της ασφάλισης των οχημάτων.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1 ον ) ΨΗΦΙΣΗ Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου: Κατασκευή στηρίγματος αεροπλάνου στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων Δήμου Θέρμου στο χωριό Μεγαδένδρο. Καταψηφίσαμε τον Α.Π.Ε. του έργου «Κατασκευή στηρίγματος αεροπλάνου στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων Δήμου Θέρμου», γιατί πρόκειται για κατάτμηση έργου, η οποία απογορεύεται απο τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Έργων.

2 ον ) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Καταψηφίσαμε την κατασκευή ιδιωτικών έργων με προμήθεια υλικών, που η πληρωμή τους γίνεται απο το ταμείο του Δήμου. Ο κος Δήμαρχος σε ερώτημα αν αυτό είναι νόμιμο, είπε ότι αυτός δεν ψηφίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ο ίδιος στο παρελθόν ως Αντιπολίτευση σε παρόμοιες περιπτώσεις, ψήφιζε θετικά. Στο ερώτημα της Αντιπολίτευσης εαν αυτή η ενέργεια του Δήμου είναι νόμιμη η παράνομη, απάντηση δεν δόθηκε.

3 ον) ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΑΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Το σωματείο των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Θέρμου ״ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ״ ζήτησε να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί:

α) έχουν τοποθετηθεί πινακίδες πεζοδρόμησης στο Γ της πλατείας Θέρμου, από τη στιγμή που δεν είναι πεζόδρομος, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 126033/576 απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και

β) γιατί σκεπάστηκαν οι πινακίδες που ορίζουν την ΠΙΑΤΣΑ των ΤΑΧΙ. Μετά από συζήτηση, προς ψηφοφορία έμφανίστηκαν διάφορες προτάσεις, με σημαντικότερες:

 Την πρόταση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να αναβληθεί η συζήτηση και να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση μετά από 2 μήνες &

 Την πρόταση της Αντιπολίτευσης, για άμεση εφαρμογή της νομιμότητας, δηλαδή ξεσκέπασμα των πινακίδων της ΠΙΑΤΣΑΣ των ΤΑΧΙ και σκέπασμα αυτών της πεζοδρόμησης και συγχρόνως να γίνει κυκλοφοριακή μελέτη με τα πραγματικά στοιχεία και να ακολουθήσει διαβούλευση με τους ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ, τους επιχειρηματίες και τους Δημότες. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επικαλούμενος το προκεχωρημένο της ώρας, διέλυσε τη συνεδρίαση. Η ώρα ήταν μόλις 22:15. Αλλες φορές η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ξεπεράσει την 11 η νυχτερινή ώρα χωρίς να γίνει διακοπή.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ