Ευθύνες ΝΟΔΕ της ΝΔ σε Σύριζα-ΑΝΕΛ για τα Πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου

Η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση σε σχέση με τα Πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν στο Αγρίνιο, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Δυστυχώς αν και…

logo2bndwh

Η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση σε σχέση με τα Πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν στο Αγρίνιο, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Δυστυχώς αν και υπήρχαν διαβεβαιώσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα προς την τοπική κοινωνία από την Κυβέρνηση, ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία των τμημάτων με έδρα το Αγρίνιο, πληροφορούμαστε έκπληκτοι τη νέα δυσάρεστη εξέλιξη, που μάλιστα έρχεται μέσω ενεργειών της Πρυτάνεως.

Το «πολεμικό κλίμα» που έχει δημιουργηθεί για το ενδεχόμενο μετακίνησης των τριών τμημάτων του πανεπιστημίου Πατρών από το Αγρίνιο στην Πάτρα, παραμένει και απομένει πλέον στο υπουργείο Παιδείας η τελική κρίση.

Η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη θα βαρύνει αποκλειστικά την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά τον πρωθυπουργό που δεσμεύτηκε στον λαό της Αιτωλοακαρνανίας .
Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ενισχύσει το Πανεπιστήμιο με έργα και όχι στα λόγια.

Σύμμαχος ενάντια στην άδικη αυτή απόφαση που πλήττει την Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται και η ΝΟΔΕ Αχαίας. Μετά από συνάντηση των προέδρων τους κ. Σύρρου και κ. Μάκκα εκφράζουν την αντίθεσή τους στη νέα αυτή εξέλιξη και ενώνουν τις φωνές τους απέναντι στην εμπαιγμό της συγκυβέρνησης.

Στην κοινή δήλωση τους οι δύο Πρόεδροι επισημαίνουν ότι και οι δύο Νομοί δικαιούνται να φιλοξενούν Πανεπιστημιακά τμήματα και να επωφελούνται από τις επιστημονικές γνώσεις ως εφαλτήριο εξέλιξης και ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Καλούν τους τοπικούς φορείς, τους βουλευτές των δύο Νομών, αλλά πρωτίστως εκείνους της συμπολίτευσης να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας για να μην γίνει αποδεκτή η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών που εισηγείται τη μεταφορά των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική. Και η λογική για την Αιτωλοακαρνανία είναι να παραμείνουν ισχυρά τα Πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου και του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι».»