Σύσκεψη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ποιες δράσεις προετοίμασε το Π.Α.ΜΕ για την απεργία της 1ης Μάη   Σύσκεψη πραγματοποίησε, χθες το απόγευμα, η γραμματεία του Π.Α.ΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) στο…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ποιες δράσεις προετοίμασε το Π.Α.ΜΕ για την απεργία της 1ης Μάη

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣύσκεψη πραγματοποίησε, χθες το απόγευμα, η γραμματεία του Π.Α.ΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (Ε.Κ.Α), με κύριο σκοπό την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης της 1ης Μάη. Οι δράσεις του Ε.Κ.Α για την απεργία θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 30/4 με εκδήλωση της νεολαίας στον ίδιο χώρο στις 07.00 μ.μ καθώς επίσης και με προβολή έκθεση φωτογραφίας και DVD στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου στις 09.00 το βράδυ. Την επομένη, πέραν της απεργιακής κινητοποίησης που θα γίνει στις 10.00 π.μ στην Πλατεία Δημοκρατίας, στις 09.30 στην πολιτιστική λέσχη του Ε.Κ.Α θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και τον Βασίλη Τσιτσάνη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ Γραμματέας του Ε.Κ.Α Αγρινίου και μέλος της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ κ Κώστας Μαργιώλης δήλωσε: «Η εργατική πρωτομαγιά φέτος είναι σημαντική, γιατί πέραν της τιμής που πρέπει να αποδοθεί στους νεκρούς των αγώνων, έγινε και αλλαγή της κυβέρνησης, για την οποία θεωρούμε ότι, συνεχίζει την ίδια ακριβώς αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική, ενώ τα μνημόνια παίρνουν παρατάσεις και υπάρχουν νέα προγράμματα, όπως οι ίδιοι λένε. Η εργατική τάξη πρέπει να είναι απέναντι στις πολιτικές αυτές και στις πολιτικές της Ε.Ε και των μονοπωλιακών ομίλων, που κατευθύνουν την πολιτική αυτή. Η εργατική τάξη πρέπει να αντιπαλέψει την κατάσταση αυτή ενωμένη και ταξικά για την ανατροπή της, επιβάλλοντας πολιτική ανάπτυξης προς όφελος του λαού. Το ταξικό λαϊκό κίνημα πρέπει να αγωνιστεί και να ανανεωθεί. Ο κυβερνητικός συνασπισμός πάει χέρι-χέρι με την πολιτική του κεφαλαίου, όπως είδαμε και στην πρόσφατη σύσκεψη κυβέρνησης-εργοδοτών. Ξεκίνησε διάλογος απάτη, μέσα από τον οποίο θα επεκταθούν οι συλλογικές συμβάσεις και θα μειωθούν περισσότερο οι κατώτατοι μισθοί».

Κων/νος Χονδρός