Οι 18 υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Κατέληξε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας Οι 18 υποψήφιοι Για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Μέσα στο Σαββατοκύριακο η τελική έγκριση από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος…

Κατέληξε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας

Οι 18 υποψήφιοι

Για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η τελική έγκριση από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος

 

Πρωτοχρονιά με… διαβουλεύσεις και εσωκομματικά έκαναν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, αφού έπρεπε σήμερα να σταλούν στην Κουμουνδούρου οι 18 «προτάσεις» ώστε μέσα στο Σαββατοκύριακο να εγκριθούν τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο. Οι δύο θέσεις είναι «κλειδωμένες» από τον Γιώργο Βαρεμένο και Μαρία Τριανταφύλλου, ενώ για τις υπόλοιπες επτά ερίζουν οι 16 ενδιαφερόμενοι. Αξίζει να τονιστεί πάντως ότι οι θέσεις μπορεί να είναι και μόλις πέντε, αφού η επιτροπή που έχει συσταθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει το 30% των ονομάτων.

Η διαδικασία πάντως έγκρισης των προτάσεων και αυτοπροτάσεων κύλησε ομαλά και οι τελική επιλογή έγινε συναινετικά, δίχως να χρειαστεί να ακολουθηθεί διαδικασία ψηφοφορίας. Τα ονόματα λοιπόν που «περνούν» στον δεύτερο γύρο, είναι τα ακόλουθα:

Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Βαρβάτου, Ηλίας Γεωργαλής, Δημήτρης Δούρος, Βαλάντη Ευπατρίδη, Ηρώ Ζαβογιάννη, Σταύρος Καμένος, Νίκος Καμπέρης, Γιάννης Κολοβός, Σωτήρης Κοντονάσιος, Χριστοφορούλα Λιάτσου, Ανέστης Μαυρομάτης, Παυσανίας Παπαγεωργιου, Ανθή Παπαθανασίου, Περικλής Παπασάικας, Σπύρος Τορουνίδης, Μαρία Τριανταφύλλου, Κώστας Φωτόπουλος.

Μεταξύ των 18 ονομάτων περιλαμβάνονται, κατά κανόνα, παλιά και λιγότερο ή περισσότερο προβεβλημένα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν λείπουν και κάποιες μεταγραφές. Καθώς όμως υπήρξε η δυνατότητα κατάθεσης υποψηφιότητας… υποψηφίου απευθείας στα κεντρικά του κόμματος, δεν αποκλείεται όταν ανακοινωθεί επισήμως το ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας, να δούμε και κάποια ονόματα-εκπλήξεις. Ενδιαφέρον θα έχει αν μεταξύ αυτών υπάρξουν και κάποιοι οι οποίοι «κόπηκαν» από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πήραν το «ΟΚ» από την Κουμουνδούρου. Δημοσκοπικά πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να κερδίζει κατά πάσα πιθανότητα τρεις έδρες στην Αιτωλοακαρνανία, με σχεδόν βέβαιη να θεωρείται η επανεκλογή της Μαρίας Τριανταφύλλου και του Γιώργου Βαρεμένου.

 

Κώστας Καρακώστας