ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠοιοι απεργούν στις 24 Σεπτεμβρίου

Ποιοι απεργούν στις 24 Σεπτεμβρίου

Ποιοι απεργούν στις 24 Σεπτεμβρίου

Mε κινητοποιήσεις ενάντια στις προωθούμενες με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ρυθμίσεις προχωρούν εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ημέρα που αναμένεται η σχετική συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή.

Ειδικότερα, πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Προειδοποιεί, μάλιστα, πως, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην προώθηση και ψήφισή του, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση.

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε και πανελλαδικές στάσεις εργασίας, όπου κριθεί αναγκαίο, από τα σωματεία στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου, για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις τους, ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί της χώρας, όπως έκανε γνωστό η ΟΕΝΓΕ.

Με τη σειρά του, την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου, καθώς και τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στην πλατεία Κλαυθμώνος (11 το πρωί), αποφάσισε ομόφωνα το δ.σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Αθήνας (ΕΚΑ).

Την Τρίτη απεργούν για 24ωρες (από τις 06:00) και οι ναυτεργάτες, όπως αποφάσισαν ΠΝΟ και ναυτεργατικά σωματεία.

tempo24.news

Κλειστά όλα τα σχολεία την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr