«Πνίγηκε» η Ήπειρος από τις βροχές, πάνω από 4.000 κεραυνοί σε Ιόνιο και Αιγαίο

Μεγάλα προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχές που πλήττουν την Ήπειρο, καθώς η κακοκαιρία «Φοίβος» κάνει… αισθητή την παρουσία της.

Χαρακτηριστικό ότι στην Πράμαντα Ιωαννίνων έπεσαν 110 χιλιοστά νερού και στα Θεοδώριανα Αρτας 102, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψαν έως τις 20:00 της Τετάρτης οι σταθμοί της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 20:00 της Τετάρτης, σύμφωνα με το meteoΤα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 20:00 της Τετάρτης, σύμφωνα με το meteo

Στην Πρέβεζα, χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών για να απεγκλωβιστεί οδηγός, που το όχημά του είχε ακινητοποιηθεί σε ρέμα. Επίσης, δεκάδες κλήσεις έγιναν στην πυροσβεστική για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια κτιρίων.

Στα Ιωάννινα δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Στρατηγού Βογιάνου, όπου έχουν πλημμυρίσει και υπόγεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Χιλιάδες κεραυνοί

Ταυτόχρονα, διαδοχικοί είναι οι κεραυνοί που καταγράφονται. Αρκεί να σημειωθεί ότι στο Ιόνιο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου υπήρξαν περισσότεροι από 4.000 κεραυνοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του σχετικού συστήματος εντοπισμού ΖΕΥΣ.

Οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ του meteo

Οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ του meteo

iefimerida.gr

«Φοίβος»: Μέχρι πότε θα διαρκέσει η κακοκαιρία και που θα χτυπήσει – Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ