Το πλήρωμα εγκατέλειψε φορτηγό πλοίο στη Λευκάδα

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς, Πάτρας και Μεσολογγίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την προσάραξη του Φ/Γ “KORAVI” σημαίας Αλβανίας, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Δουκάτου, νότια ν. Λευκάδας, με οκτώ  (08) αλλοδαπούς  μέλη πληρώματος.
Το εν λόγω πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Αμαλιάπολης Βόλου για  Αλβανία, έμφορτο με 1.949 ΜΤ  σιδήρου σε βέργες. Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απέπλευσαν για το σημείο δέκα (10) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ενημερώθηκαν δύο (02) παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ  απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Τα οκτώ (08) μέλη πληρώματος, όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν προληπτικά με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής απ’ όπου οι επτά (07) έχουν ήδη εξέλθει.
Από το  Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ “KORAVI”, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Δυτική Ελλάδα