ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΠέθανε ο Τζορτζ Μπους (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πέθανε ο Τζορτζ Μπους (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πέθανε ο Τζορτζ Μπους (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας. Ο πατέρας του επίσης πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους είχε διατελέσει 41ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η δήλωση των παιδιών του

Εκπροσωπώντας τα αδέρφια του ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Γ. Μπους, δήλωσε ότι «μετά από 94 αξιοσημείωτα χρόνια, ο αγαπημένος μας πατέρας πέθανε. Ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, ήταν ένας άνδρας με σπουδαίο χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας ένας γιος και μια κόρη θα μπορούσαν να ζητήσουν. Όλη η οικογένεια Μπους, αισθάνεται βαθιά ευγνωμοσύνη για του “41ου” (προέδρου των ΗΠΑ) την ζωή και την αγάπη, την συμπόνοια, για κείνους που νοιάστηκαν και προσευχήθηκαν για τον πατέρα μας και για τα συλλυπητήρια των φίλων μας και των συμπολιτών μας».

Προβολή εικόνας στο Twitter
Ο Τζορτζ Μπους είχε γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Μία σύντομη ύφεση στην οικονομία έριξε τη δημοτικότητά του και αυτό του κόστισε μια δεύτερη θητεία. Τον είχε διαδεχθεί ο Μπιλ Κλίντον. Ο… πολύτεκνος Τζορτζ Μπους είχε τη χαρά να είναι μόλις ο δεύτερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που είδε τον γιο του να γίνεται και εκείνος “πλανητάρχης.

Ανέλαβε τα ηνία της χώρας του σε μια περίοδο που η Σοβιετική Ένωση περνούσε στην ιστορία και κατά πολλούς ήταν αυτός που έθεσε τα θεμέλια για μια νέα τάξη πραγμάτων στον κόσμο, με μια υπερδύναμη η οποία αμέσως έδειξε ότι θα παρεμβαίνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Το μήνυμα το έστειλε ξεκάθαρα με τον πρώτο πόλεμο του Ιράκ.

newsit.gr

Έφυγε από τη ζωή ο 46χρονος Δημήτρης Παρράς με καταγωγή από την Αιτωλοκαρνανία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr