Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Max Azria

Η βιομηχανία της μόδας θρηνεί την απώλεια ενός ακόμη μύθου. Ο Max Azria, ιδρυτής του brand BCBGMAXAZRIA και διάσημος σχεδιαστής, πέθανε σε ηλικία 70 ετών.

Η εταιρεία του Azria επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση.

Ο Μax Azria έδινε μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα και απεβίωσε σε νοσοκομείο του Χιούστον, στο Τέξας των ΗΠΑ.

Είμαστε βαθιά συντετριμμένοι για τον θάνατο του Max Azria. Ο Max ήταν αληθινός οραματιστής, ο οποίος καθόρισε την κατηγορία της Σύγχρονης Μόδας. Το BCBG αντιπροσωπεύει το Bon Chic, το Bon Genre, ή το «καλό στυλ, την καλή συμπεριφορά», τα οποία αντικατοπτρίζουν την κληρονομιά του ίδιου, την οποία δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε προς τιμήν του. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια του Azria” αναφέρεται στη δήλωση του brand.

Γεννημένος στη Σφαξ της Τυνησίας, ο Azria μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1981, αφού σχεδίαζε ρούχα στο Παρίσι για 11 χρόνια. Ξεκίνησε το δικό του brand το 1989, με την πρώτη συλλογή BCBG Max Azria Runway που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης το 1996.

Ο Azria είχε επίσης δύο επώνυμες συλλογές, Max Azria Atelier και Max Azria. Η συλλογή Atelier ήταν γνωστή για τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής, που επέλεγαν διάσημοι πελάτες σε εκδηλώσεις με κόκκινο χαλί.

tempo24.gr

Κύπρος – Ορέστης: Εξελίξεις! Κάτι βρέθηκε στην Κόκκινη Λίμνη (VIDEO)