ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠέταξαν μπάζα στη θάλασσα της Ρίζας!

Πέταξαν μπάζα στη θάλασσα της Ρίζας!

Πέταξαν μπάζα στη θάλασσα της Ρίζας!

Απογοήτευση αισθάνθηκε η Ευαγγελία Μάνου, όταν είδε την κατάσταση που επικρατεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρίζας και Αγίου Πολυκάρπου στην περιοχή του Αντιρρίου.

Η κα Μάνου ζει μόνιμα στη Γερμανία και κάθε καλοκαίρι έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αγρίνιο για τις διακοπές της. Αγαπημένη της ασχολία είναι να εξερευνά τις θάλασσες της περιοχής. Έτσι λοιπόν πήγε και στην προαναφερόμενη παραλία και φορώντας τη μάσκα της άρχισε να εξερευνά το βυθό. Εκεί είδε μια απογοητευτική εικόνα, καθώς σε βάθος μόλις ενός μέτρου υπήρχαν μπάζα, πέτρες, κομμάτια τσιμέντου, ξύλα κλαδιά και συρματόπλεγμα. Όλα αυτά προφανώς προέρχονται από το γκρέμισμα κάποιου μικρού γεφυριού, υπολείμματα του οποίου υπάρχουν ακόμα σε διπλανή ιδιοκτησία.

Εκτός από την κακή εικόνα και την επιβάρυνση στο περιβάλλον, τα συρματοπλέγματα αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους λουόμενους, αφού βρίσκονται σε μικρό βάθος και οποιοσδήποτε μπορεί να πέσει θύμα, αφού δεν θα μπορέσει να τα διακρίνει με την πρώτη ματιά. Η απορία της είναι γιατί τα μπάζα αυτά δεν μεταφέρθηκαν σε σημείο που επιτρέπεται η εναπόθεσή τους και ρίχτηκαν στη θάλασσα; Όπως εκτιμά η ίδια, για να πεταχτούν στο βυθό προφανώς χρειάστηκε κάποιο μηχάνημα. Γιατί λοιπόν αυτό το μηχάνημα δεν τα μετέφερε κάπου αλλού και τα πέταξε εκεί;

Η κα Μάνου, εξέφρασε την απογοήτευσή της καθώς, όπως είπε μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, βλέπει ότι στην χώρα που γεννήθηκε και αγαπά δεν υπάρχει παιδεία και ευαισθησία για το περιβάλλον. Η θάλασσα που για εμάς είναι δεδομένη, για την κα Μάνου που ζει στη Γερμανία είναι πολύτιμη αφού μπορεί να την απολαμβάνει μόνο λίγες ημέρες το χρόνο. Έτσι απορεί με εκείνους που δεν σέβονται ούτε το περιβάλλον αλλά ούτε και τους ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην περιοχή. Οι εικόνες αυτές είναι η χειρότερη μορφή δυσφήμησης για έναν τόσο όμορφο τόπο.

Η ίδια πάντως είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιου να του υποδείξει το σημείο, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις για τον καθαρισμό της θαλάσσιας αυτής περιοχής.

www.aixmi-news.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr