Περιπέτεια για πλήρωμα σκάφους στη Λευκάδα

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε απογευματινές ώρες χθες, το Θ/Γ “LEGENDA” σημαίας Cayman Islands, με επτά (07) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Λευκάδας.

Άμεσα προς παροχή συνδρομής απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τα Α/Κ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ.Γ” Ν.Λ. 257 και “ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Α” Ν.Π.3043, καθώς και το παραπλέον Φ/Γ “MEKHANIK YOZVOVICH” σημαίας Ουκρανίας.

Κατόπιν εντοπισμού του “LEGENDA”, από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησε η ρυμούλκηση του από το Α/Κ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ.Γ”, ενώ κατόπιν μερικής αποκατάστασης της βλάβης του, το εν λόγω πλοίο συνέχισε να πλέει αυτοδύναμα προς λιμένα Πρέβεζας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” Ν.Π. 8582, το οποίο είχε ήδη μεταβεί στο σημείο προς παροχή συνδρομής.

Από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας απαγορεύτηκε ο απόπλους του  “LEGENDA”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στον ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος – Θα καταθέσει υπόμνημα, τι υποστηρίζει