24 αστέγους, μαζί και οικογένειες φιλοξενεί ο Δήμος Πατρέων – Αναμένεται σύντομα να ξεπεράσουν τους 100

Νέες δομές σχεδιάζει ο Δημοτική Αρχή προκειμένου να διαχειριστεί το μείζον κοινωνικό πρόβλημα που έχει προκύψει με τους αστέγους που διαβιούν στην Πάτρα. Ήδη φιλοξενούνται σε πανσιόν της πόλης, με δαπάνες του Δήμου, 24 άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις οικογένειες με μικρά παιδιά.

Την εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα οι άστεγοι στην Πάτρα μπορεί και να ξεπεράσουν τους 100 έκανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 Πάτρας, ο Θόδωρος Τουλγαρίδης, πρόεδρος στον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου Πατρέων. Ήδη φιλοξενούνται 24 σε πανσιόν, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα, καθώς οικογένειες έχουν απευθυνθεί στον κοινωνικό τομέα του Δήμου, ζητώντας να τους συνδράμει, τονίζοντας ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν την έξωση, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν ενοίκια που οφείλουν.

Για τις περιπτώσεις των οικογενειών, όπως είπε ο κ. Τουλγαρίδης, γίνονται προσπάθειες να μισθωθούν διαμερίσματα ώστε να μπορέσουν να στεγαστούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τις ημέρες που οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές θα λειτουργήσει ως υπνωτήριο το πρώην Αρσάκειο στη Μαιζώνος, όπως είχε συμβεί και πέρυσι, ενώ ο πρόεδρος του κοινωνικού τομέα αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη κτίριο που θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα λειτουργήσει σαν ξενώνας, με στόχο να στεγάσει ακόμη άλλα 30 έως 50 άτομα. Δεν εξήγησε για ποιο κτίριο πρόκειται, είπε πάντως ότι αποτελεί δωρεά φορέων της πόλης προς το Δήμο Πατρέων.