«Τα παιδία παίζει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, στο πλαίσιο των θερινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα πραγματοποιήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, ώρα 11.00 π.μ., το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:

«Τα παιδία παίζει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας»

Στο πρώτο στάδιο του προγράμματος παρουσιάζονται τα εκθέματα του Ιδιωτικού Βίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και ιδιαίτερα η προθήκη με τις καθημερινές ασχολίες, στην οποία εκτίθενται τα παιχνίδια της αρχαιότητας. Στη συνέχεια τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, μέσω παρουσίασης (powerpoint), για τα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια εκείνης της εποχής. Η παρουσίαση περιλαμβάνει απεικονίσεις παιχνιδιών, ερμηνεία αυτών και κάποιες απλές ερωτήσεις που θα πρέπει τα παιδιά να απαντήσουν. Στο τελευταίο στάδιο τα παιδιά φτιάχνουν παζλ, στα οποία απεικονίζονται τα αρχαία παιχνίδια του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία για κράτηση θέσεων (2613 616100).

Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης προγράμματος: Λίλα Κουτσουμπελίτη, Αρχαιολόγος.

Σχεδιασμός παζλ: Αθανάσιος Θεμελής, Ζωγράφος

 

φωτό:patrasevents.gr